У росіян помітили снаряди американського виробництва: у мережі показали фото

У російських артилеристів помітили 203-мм артилерійські боєприпаси американського виробництва. Росіяни використовують їх для обстрілів зі своєї самохідної установки “Піон”.

Про 203-мм снаряди американського виробництва у росіян повідомив телеграм-канал “Український Інформатор”. Аналітики вже мають припущення, звідки у ворога ці снаряди, – пише 24 канал.

Про що свідчать опубліковані кадри

На фото видно боєприпас та промаркований пороховий заряд “203-2С7”. Вочевидь, снаряд призначений для стрільби з самохідної артилерійської установки 2С7 “Піон”.

Цифра 203 вказує на те, що снаряд отримав найменування “Изделие 203”. Боєприпас з таким найменуванням траплявся у російських таблицях стрільби, які були складені у 2023 році.

Нанесення маркування на порохові заряди й складання таблиці стрільби може вказувати на те, що росіяни отримали достатньо велику партію цих боєприпасів, а не захопили їх в українських військових. Також росіяни могли перепакувати порохові заряди й залишити тару, – зазначає “Мілітарний”.

Звідки ворог міг отримати цю зброю

Видання припустило, що Росія отримала ці боєприпаси з іранських арсеналів. Адже ця країна теж експлуатує американські 203-мм самохідні артилерійські установки М110.

Також, окрім Ірану, М110 експлуатують Бахрейн, Кіпр, Греція, Єгипет, Йорданія, Марокко, Пакистан, Тайвань і Туреччина.

Однак саме Іран “прославився” постачанням зброї до Росії. Зокрема, нещодавно він поставив російським військовим партію 120-мм мін, які виготовили у 2023 році.

Загалом від вересня 2022 року Іран продав Росії боєприпасів для війни проти України на суму трохи більше мільйона доларів.

Згідно з оприлюдненим контрактом, окрім “Шахедів”, Іран продає Росії різні типи ракет та боєприпасів, зокрема, 125-міліметрові стволи для танків Т-72, стволи для 122-міліметрової гаубиці Д-30, танкові, артилерійські боєприпаси.

Також російські загарбники активно використовують іранські 122-міліметрові осколково-фугасні снаряди сімейства Arash до реактивних систем залпового вогню БМ-21 “Град”.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини