Під час мобілізації молодий київський мільйонер розважається з друзями за кордоном та хизується цим у соцмережах — УП

Журналісти «Української правди» дізналися, що 25-річний київський мільйонер Олександр Слобоженко виявився непридатним для військової служби та відпочиває з друзями за кордоном. 

Про це йдеться в розслідуванні УП, – пише Суспільне.

Журналіст Михайло Ткач розповів, що натрапив у Instagram на фотографію Слобоженка біля гелікоптера. У локації до фото автор вказав Куршевель — дорогий курорт у французьких Альпах, а в підписі зазначив: «Якщо коротко описати нашу поїздку: є що згадати — нема чого дітям розповісти».

Цей пост за січень 2023 року досі доступний на сторінці Слобоженка, на яку підписані 416 тисяч людей. Улітку бізнесмен і блогер також показав свою відпустку на півдні Європи.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений ALEX SLOBOZHENKO (@alex_slobozhenko)

Більшість інших фотографій та відео Слобоженка теж присвячені демонстрації заможного життя. Так, у серпні 2022 року бізнесмен показав, як він з друзями катається на суперкарах, а з неба їх знімає камера з гелікоптера, ніби у відеогрі Need For Speed. А вже в грудні того самого року бізнесмен поїхав до Лондона.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений ALEX SLOBOZHENKO (@alex_slobozhenko)

Щоправда, окрім подорожей та їзди на дорогих авто, Слобоженко звітує і про благодійні внески на потреби Збройних сил України.

Проте журналістів зацікавило, як чоловік та його друзі виїжджають за кордон. Джерела «Української правди» у правоохоронних органах розповіли, що Слобоженко непридатний до військової служби за станом здоров’я.

В Альпах разом зі Слобоженком відпочивали двоє 33-річних чоловіків — Вадим Герасименко та Артур Бершадський, обоє теж непридатні для військової служби, з’ясувала УП. З ними також був 31-річний Роман Дзюбенко, але він, за даними журналістів, виїхав як волонтер через систему «Шлях».

Ще один друг Слобоженка, бізнесмен Ростислав Потапенко, перетинає кордон завдяки листам від Головного управління розвідки України. Від початку великого вторгнення він у такий спосіб виїжджав уже вісім разів, стверджують журналісти.

За даними УП, прямо зараз Слобоженко і Дзюбенко перебувають за кордоном на іспанському острові Майорка.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини