Монах із Львівщини встановив восьмий рекорд і виграв Чемпіонат України з паверліфтингу

Ієромонах Свято-Успенської Унівської лаври Макарій Дутка встановив свій восьмий рекорд України — підняв штангу вагою 193 кілограми в жимі лежачи. Також монах розпочав збір на дрони для ЗСУ.

Про це Макарій Дутка повідомив на своїй Facebook-сторінці 14 квітня, пише Суспільне.

“Дорогі брати та сестри, щойно у Києві зі своїм особистим тренером Павлом Зіньком виграли Чемпіонат України з пауерліфтингу. Зробив восьмий рекорд України з результатом 193 кг у вивазі лежачи. Замість привітань прошу Вас донатити на 33 дрони для наших бійців 24 ОМБр імені короля Данила”, — написав Макарій Дутка.

Монах відкрив збір на 500 тисяч гривень. Він долучився до ініціативи “Пташки перемоги”, в межах якої на фронт передали понад 6000 дронів.

Про свій попередній рекорд і підготовку до Чемпіонату України Макарій розповів Суспільному у лютому. Він тренується у спортзалі, який облаштували на території монастиря й займається щонайменше годину щодня із 2012 року:

“Брати мені змонтували турнік, який є тут в залі, бруси й так поволі почали тренажери приносити, то брати, то люди. Все, що тут є в спортзалі, то є акти доброї волі людей, які мене підтримали в спорті”.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини