Львів’янка заявила, що її хлопця примусово забрали в ТЦК на Закарпатті, вивезли й залишили біля кордону

Працівники Мукачівського ТЦК «викрали» чоловіка та вивезли до кордону зі Словаччиною.

Про це заявила в соцмережах львів’янка Олена, – пише Варта1.

Дівчина уточнила, що 14 квітня об 11:00 поліція зупинила машину на блокпості “Нижні Ворота” на Закарпатті для уточнення документів. У автівці, крім неї самої, були її коханий Арсен Одноріг і друзі пари.

Хлопець (якому нема ще 25 років) вийшов із машини на прохання поліції. Його попросили пройти до буса та «через буквально 30 секунд» повезли в невідомому напрямку. Як згодом з’ясувалося, Арсена відвезли в Мукачівський ТЦК й там утримували з 12:00.

«Нам не давали з ним зв’язатися ніяк. Я бачила, як він заходив. Ми гнали за бусом, навіть його перегнали та зупинилися біля ТЦК. І коли ми питали, де він і що він, я побачила, як він заходить через чорний вхід», — сказала дівчина.

Арсен у компанії ще одного хлопця пройшов на другий поверх. Через півтори-дві години чоловіку дали подзвонити, і він повідомив, що не може вийти. Після 16:00 на прохідній ТЦК сказали, що чоловіка повезли на проходження ВЛК.

«Телефон увесь той час у нього був поза зоною. Його забрали, йому не давали з нами зв’язатися. Ми вже викликали поліцію, бо це незаконне викрадення людини», — додала Олена.

Приблизно о 17:00 Арсен подзвонив вдруге та розповів, що його й іншого хлопця вивезли на бусі до державного кордону.

«І викинули 200 метрів від словацького кордону в лісі, де немає ні зв’язку, нічого», — сказала дівчина.

Чоловік повідомив, що не знав, куди йти, його спіймали прикордонники та мають виписати штраф за спробу незаконного перетину кордону. Після усіх подій у військкоматі заперечили, що мають якусь інформацію про чоловіка.

Арсен «був максимально спокійним, не хамив, не сперечався, не має 25 років, не робив і не говорив нічого, що могло спровокувати таке ставлення представників ТЦК».

Відео дівчиною було видалене після реакції Закарпатського ОТЦК на інцидент.

Пресслужба Закарпатського обласного ТЦК заявила, що Арсен Одноріг був доставлений прикордонниками до ТЦК, де перевірили його дані та вручили повістку.

«Принагідно звертаємося до військовозобов’язаних. Пам’ятайте, у країні триває воєнний стан, не нехтуйте своїми обов’язками, вчасно уточнюйте свої дані в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки й носіть із собою військово-облікові документи», — зазначили в Закарпатському ОТЦК.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини