The Sun розкрив, як та чим Україна знищить Кримський міст

Українські чиновники кажуть, що вони знищать найулюбленіший міст Володимира Путіна до середини липня – даючи їм приблизно 100 днів, щоб здійснити майже неможливе.

Про це повідомляє видання The Sun, споруду, яку оцінюють у кілька мільярдів доларів, знищать залпом ракет Storm Shadow, морськими безпілотниками та за допомогою західних винищувачів F-16, – пише Варта1.

«Для України це мета номер один – гротескна демонстрація 10 років російської окупації. Його знищення було б важливим кроком у виграші війни в Чорному морі, перекривши основний шлях російського військового постачання та заблокувавши військову машину Путіна», – пише видання.

Брайан Кларк, старший науковий співробітник Інституту Гудзона та директор Центру оборонних концепцій і технологій, вважає, що Україна цілком може це зробити, але їй потрібна правильна зброя.

«Найбільш захищений міст у світі може бути зруйнований за допомогою масованої атаки з повітря та моря у стилі великого вибуху», – сказав експерт з військово-морських операцій і радіоелектронної боротьби.

Кларк передбачає, що для цієї атаки використають ракети Storm Shadow. Вони атакуватимуть конструкцію моста, а морські дрони вдарять по основах.

СБУ вже організувала два зухвалі напади на міст. Обидва рази міст ремонтували, а пошкодження були значними. Цього року Україна планує третю атаку.

Якщо Керченський міст буде назавжди зруйновано, Москва втратить головну лінію військового постачання. Одна мета символічна, інша мета – не допустити поповнення Чорноморського флоту, відрізати війська РФ та вибити їх з півострова.

Джерело, близьке до Міноборони України, підтвердило The Sun, що «це абсолютно можливо».

«Це просто міст, він уже кілька разів був суттєво пошкоджений», – сказало джерело.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини