Українську академію друкарства приєднають до Львівської політехніки

Українську академію друкарства приєднають до Національного університету “Львівська політехніка”. У політехніці створять інститут на базі УАД. Таке рішення ухвалив уряд 2 квітня в межах модернізації мережі закладів вищої освіти.

Про це повідомив на Facebook-сторінці міністр освіти та науки України Оксен Лісовий, пише Суспільне.

“Українську академію друкарства приєднають до Національного університету “Львівська політехніка”. На базі другого буде сформовано окремий інститут із назвою — УАД, у якому буде продовжено освітню і наукову діяльність академії, а її непрофільні програми будуть гармонізовані зі схожими програмами в Львівській політехніці”, — каже Оксен Лісовий.

Спершу в дописі міністра йшлося про створення факультету УАД, згодом інформація була уточнена.

За словами Оксена Лісового, студенти, які вже розпочали навчання в Українській академії друкарства, продовжать його за обраними спеціальностями та освітніми програмами зі збереженням всіх попередніх умов. Зокрема, форми фінансування, суми контракту або ж зі збереженням бюджетного місця.

“Головна мета цих рішень — поліпшення якості вищої освіти, підвищення ефективності роботи наукових установ та створенням потужних освітніх та наукових осередків. Разом із цим, навчання у більшому університеті для студентів означає також доступ до ширшого кола профільних і кваліфікованих викладачів, дисциплін до вивчення та ліпшої матеріально-технічної бази”, — додає міністр.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини