Україна не має вибору: Зеленський прокоментував удари по російських НПЗ

Президент України Володимир Зеленський висловився про необхідність відповідати на російські атаки, попри застереження США. Використання українських дронів проти російських НПЗ, за його словами, є вимушеним кроком.

Про це пише 24 канал

Український лідер акцентував, що наша держава має право захищати свою енергетичну інфраструктуру, вдаючись до ударів по російських об’єктах. “Якщо немає протиповітряної оборони, щоб захистити нашу енергетичну систему, і росіяни її атакують, моє запитання: чому ми не можемо їм відповісти?” – заявив він.

Україна має давати відсіч агресору

Зеленський наголосив на важливості отримання далекобійних ракет ATACM-300 для стримування агресора. Президент вважає, що ці ракети дозволять знищити військові об’єкти в окупованому Криму та зупинити російські атаки з повітря.

Коли Росія має ракети, а у нас їх немає, вони атакують ракетами все – газові об’єкти, енергію, школи, заводи, цивільні будівлі. ATACM-300 – це відповідь,
– сказав Зеленський.

Президент також зазначив, що Україна розробляє власну “армію дронів”, здатних досягати цілей на відстані понад у 1 000 кілометрів углиб Росії. Однак він констатував, що лише дронами війну не перемогти.

Крім того, голова нашої держави визнав, що реакція США на удари України по російських нафтопереробних об’єктах не була позитивною. Проте, за його словами, Вашингтон не може обмежити Україну у використанні власної зброї.

Ми використовували наші дрони. Ніхто не може сказати нам, що “ви не можете”,
– цитує Зеленського газета The Washington Post.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини