Через суперечки Конгресу ми втратили пів року, – Зеленський про відсутність допомоги від США

Володимир Зеленський наголосив, що через суперечки Конгресу США щодо надання військової допомоги Україна втрачає час. Президент наголосив, що військові вже втратили пів року.

Про це Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю. Водночас він додав, що Україна шукає різні шляхи для розв’язання проблем, – пише 24 канал.

“Ми більше не можемо гаяти час”

Президент України в інтерв’ю заявив, що поки Конгрес США не ухвалить законопроєкт, Україна “буде залишатися там, де є зараз”. Зеленський наголосив, що Україна може проводити обмежені військові операції, однак, щоб прогнати ворога, необхідно більше зброї.

Через суперечки Конгресу ми втратили пів року. Ми більше не можемо гаяти час. Україна не може бути політичним питанням між сторонами, – наголосив він.

Зеленський також додав, що відсутність допомоги від США означає, що наша країна не матиме надійної протиповітряної оборони, ракет Patriot, засобів радіоелектронної боротьби й артилерійських снарядів. За словами президента, це “означає, що ми будемо повертатися назад, відступати крок за кроком, маленькими кроками”.

Також Зеленський наголосив, що Україна намагається знайти різні способи, щоб не відступати. Президент пояснив, що після відходу з Авдіївки ситуацію на полі бою вдалося стабілізувати лише завдяки розумним крокам військових. Тому Зеленський припустив, що, за умови стабільності фронту, Україна зможе озброїти та навчити нові бригади в тилу для проведення нового контрнаступу пізніше цьогоріч.

Якщо ви не будете робити кроки вперед для підготовки нового контрнаступу, Росія їх зробить. Ось чого ми навчилися в цій війні: якщо ви цього не зробите, це зробить Росія, – заявив Зеленський.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини