Помер екснардеп та військовий з Львівщини Андрій Антонищак

Помер депутат Верховної Ради 8 скликання Андрій Антонищак.

Про це повідомила у ФБ співголова парламентської фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко повідомляє у Фейсбуці, – пише Варта1.

«Зранку отримали сумну звістку. Помер наш колега, депутат ВР попереднього скликання Андрій Антонищак. Андрій воював, був поранений. Але тоді пронесло»,  зазначила Геращенко.

За її словами, війна наздогнала Антонищака в тилу, підірваним здоровʼям.

«Ми зідзвонювалися час від часу, Андрій дуже гостро переживав ситуацію на фронті, обговорювали забезпечення підрозділів і гуманітарну допомогу. В парламенті Андрій був в команді Народного фронту, ми разом працювали в коаліції. Найщиріші співчуття родині», – наголосила Геращенко.

Андрій Антонищак 

Антонищак родом з Нового Роздолу на Львівщині. Був учасником Євромайдану та АТО.

2014 року став депутатом Верховної Ради восьмого скликання, обраний від партії «Блок Петра Порошенка» (№39 у виборчому списку). У парламенті очолював підкомітет з питань правового забезпечення діяльності митних органів Комітету з питань податкової та митної політики.

Раніше, 2006 року, обирався депутатом Львівської міської ради від блоку «Український Народний Блок Костенка і Плюща». Брав участь у діяльності партії Громадський рух «Народний контроль».

На початку 2000 років зареєструвався як приватний підприємець, також обіймав різні керівні посади у комерційних структурах.

Закінчив МАУП за спеціальністю «управління персоналом та бізнесом».

2014 року, під час АТО, став координатором 1-го батальйону оперативного призначення Нацгвардії. Був нагороджений медаллю «За військову службу Україні» – за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

2020 року в НГУ став старшим офіцером планування та застосування військ в охоронних заходах.

https://www.facebook.com/matkivskuj/posts/pfbid0366CJ6UPvVfzrSP93HR8MiDmM9JpLMozKrtRRAkWQKm9MC9skZ2vBYYHgFGj9bW2el?ref=embed_post

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини