Україна отримає ATACMS і зможе зруйнувати Кримський міст, – сенатор Ліндсі Грем

Сенатор Ліндсі Грем, який був у Києві 18 березня, дав брифінг. На заході були журналісти 24 Каналу. Розказуємо, що говорив сенатор про зброю для України. 

Ліндсі Грем не вважає Путіна легітимним. Хоч йому намалювали 87% підтримки, це навряд чи правдиві дані. Грем звернеться до адміністрації Байдена, щоб визнати Росію державою – спонсором тероризму відповідно до законодавства США, – пише 24 канал.

Що сенатор сказав про зброю від США

Ось що, я сподіваюся, станеться у 2024 році. Америка відправить в Україну зброю, яка вам вкрай необхідна, і в майбутньому ви почнете не тільки утримувати територію, а й чинити подальший тиск на росіян у 2024-му, ви отримаєте ATACMS і зруйнуєте міст, який з’єднує Крим із Росією. Я хочу, щоб 2024 рік став роком якісної переваги для українських військових, – висловився він.

Іще Грем згадав про боєприпаси та винищувачі F-16. Наша держава має отримати більше снарядів 155-го калібру, яких так бракує, і, ймовірно, зможе задіяти F-16 цього року.

Сенатор висловив захоплення українцями, яким усі у лютому 2022-го пророкували швидку поразку. Втім, він наголосив: слід ухвалити законопроєкт про мобілізацію, щоб ЗСУ мали свіжі сили.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини