Український бізнес готовий виготовляти більше мільйона дронів на рік, – Шмигаль

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив, що українська промисловість має потенціал виробляти більше ніж 1 мільйон дронів щорічно.

За його словами, у 2024 році Україна значно посилила своє власне виробництво в оборонній галузі, особливо в контексті виготовлення дронів, – пише 24 канал.

Ще більше дронів

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, торік президент Володимир Зеленський ставив за мету для бізнесу виготовити мільйон дронів упродовж року. Втім, Шмигаль переконаний, що бізнес виготовить навіть більше від поставленої цілі.

Держава планує закуповувати весь обсяг виробництва для потреб Сил безпеки та оборони країни. В бюджеті на ці цілі вже виділено близько 40 мільярдів гривень, і ця сума буде збільшуватися.

Понад 40 мільярдів виділили на закупівлю дронів і будемо продовжувати виділяти ці кошти. Зараз доволі значні кошти виділяємо для закупівель в українських виробників. Завдання стоїть 50% коштів, які виділяються на закупівлю озброєння та військової техніки, використовувати власне в Україні й контрактувати українських виробників, – зазначив Шмигаль.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини