Бо потрібна в іншому місці, – Фіцо заявив, що Італія виведе систему ППО SAMP/T зі Словаччини

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що Італія виведе з країни систему протиповітряної оборони SAMP/T. Цей комплекс італійська сторона надала словацькій в оренду.

Фіцо також поскаржився на те, що через рішення Італії вивести SAMP/T з країни під загрозою перебуватимуть стратегічні об’єкти у Словаччині, – пише 24 канал.

Фіцо заявив, що Італія виводить зі Словаччини SAMP/T

Роберт Фіцо наголосив, що отримав повідомлення від італійського уряду, що італійську систему ППО SAMP/T, яку країні надали в оренду на рік, виведуть зі Словаччини, тому що вона потрібна в іншому місці.

Словацький прем’єр також підкреслив, що через це рішення без захисту залишаються стратегічні об’єкти країни, зокрема атомні електростанції. Крім того, він додав, що попередній уряд “подарував” Україні справну російську систему ППО С-300 на початку вторгнення Росії.

Потім у нас деякий час були американські системи Patriot, згодом і вони пішли, а тепер теж йдуть італійці, – поскаржився Фіцо.

Варто зазначити, що у 2023 році італійська система протиповітряної оборони SAMP/T замінила американську систему Patriot у Словаччині. Наразі невідомо, куди саме італійці перемістять систему SAMP/T.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини