Зеленський вперше сказав, скільки українських воїнів загинуло у війні

Володимир Зеленський вперше розповів, скільки українських воїнів загинуло у війні Росії проти України. До цього військово-політичне керівництво України не коментувало втрати ЗСУ.

Під час пресконференції Володимир Зеленський розповів, що на фронті загинула 31 тисяча українських захисників. Про це пише 24 Канал.

Скільки українських військових загинуло

Російські пропагандисти заявляють про те, що у війні загинуло сотні тисяч українських захисників. Президент сказав, що це “абсолютна маячня”. Він вирішив прокоментувати це питання, однак додав, що не впевнений, чи має право це робити.

Кожна людина – це великі втрати для нас… 31 000 українських військових загинуло в цій війні. Ні 300 000, ні 150 000, що там бреше Путін за своїм брехливим колом, але, тим не менш, кожна ця втрата – це великі втрати для нас, – сказав глава держави.

Тим часом за словами президента, серед російських військових загинули 180 000 людей. Російська армія у сумі втратила до 500 000 окупантів разом з пораненими.

Україна не коментуватиме поранених та зниклих безвісти

Українців (загинуло – 24 Канал) 31 000 і для нас це дуже боляче. Я не скажу скільки поранених, тому що Росія буде знати, скільки людей пішло з поля бою, – додав він.

Президент також зауважив, що є безвісти зниклі. Однак він не буде коментувати цю цифру.

Не буду гратися з цими цифрами… Тому що останній обмін показав, що ми будемо неточними з вами. Під час обміну повернули кілька людей, і вони були у списку безвісти зниклих, а вони повернулись живими. Тому я тут не буду нічого казати,
– сказав Зеленський.

Він додав, що на окупованих територіях могли бути вбиті десятки тисяч цивільних людей. Однак Україна наразі не може мати точних даних про це, зокрема і про кількість депортованих. Вони стануть відомі після деокупації територій.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини