Російського пілота, який перегнав вертоліт в Україну, знайшли мертвим в Іспанії

Удень в мережі почали ширитися повідомлення щодо смерті російського пілота Максима Кузьмінова. Саме він перегнав гелікоптер Мі на територію України, ця операція дістала назву “Синиця”.

Максим Кузьмінов розповів, скільки росіяни платять своїм пілотам, щоб ті бомбили українців. Війну Росії проти України він назвав геноцидом, – пише 24 канал.

Що відомо про смерть Кузьмінова

Смерть Кузьмінова 24 Каналу підтвердив представник ГУР Андрій Юсов.

Можемо підтвердити факт смерті, – лаконічно повідомив він.

Спершу про можливу смерть Кузьмінова повідомили іспанські та італійські ЗМІ, а потім підхопили росіяни.

Наприклад, видання Il Corrispondente повідомило про смерть пілота одним із перших.

П’ять днів тому, у вівторок 13 лютого, у місті Ла-Вільяхойоса (Аліканте) Кузьмінов був застрелений 12 пострілами з вогнепальної зброї, а потім переїханий автомобілем його вбивць, – написали журналісти.

Але те, як вони змалювали постать Кузьмінова, змушує згадати російські наративи. Увесь їхній матеріал сповнений ненависті до пілота, вони постійно вживають слова “зрадник” і “розплата”. Українські користувачі в коментарях назвали цей матеріал замовним.

Іспанське видання ABC, яке першим повідомило новину, було значно зваженішим і безстороннім. Там написали, що тіло “було знайдено щонайменше з півдюжиною кульових отворів на пандусі гаража” в місті Ла-Віла-Джойоза в провінції Аліканте.

Газета Información додала, що тіло виявив сусід 13 лютого, близько п’ятої години дня.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини