Передача БМП CV-90 для бійців ЗСУ: очільник Міноборони Швеції розкрив деталі

Швеція – одна з країн, яка активно надає військову підтримку Україні у боротьбі з ворогом. Так, міністр оборони Швеції поділився подробицями про передачу БМП CV-90 для нашої держави.

Шведський міністр оборони Поль Джонсон розповів про кількість БМП, яку отримала наша держава. Також він поділився, яким чином відбувається співпраця військовослужбовців Швеції та України, про що мовиться в інтерв’ю 24 Каналу.

БМП для України

Глава Міноборони Швеції розповів, що наразі вони відправили 50 CV-90 до нашої держави. За його словами, шведська сторона отримує постійні звіти про те, де вони працюють, а також про те, як вони працюють на полі бою.

“Це дуже корисно для нас, тому що ми можемо надалі адаптувати й вдосконалювати CV-90 як систему. У нас є група користувачів з дев’яти країн, і Україна, звісно, також є членом цієї групи”, – зазначив Поль Джонсон.

Шведський міністр оборони розповів про підписану заяву між прем’єр-міністром Швеції Крістенсеном і президентом Зеленським, коли президент України був у Швеції минулої осені. За словами Поль Джонсона, Швеція прагне до подальшого розширення цих відносин.

Один із високопоставлених генералів України був у Стокгольмі минулого тижня, і держсекретар Швеції зустрічався з ним, і я думаю, що дискусії добре просуваються. Як ви також знаєте, Данія також закуповує для CV-90 для України. Я думаю, що ми говоримо про, можливо, кінець 2025-го – початок 2026 року, коли може з’явитися перший пакет оновлень, – підсумував голова Міноборони Швеції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини