“Ніхто їх не планує питати”: у Мін’юсті вимагають мобілізації засуджених

Новий законопроєкт про мобілізацію, за який уже проголосували в першому читанні, наразі передбачає можливість залучення до лав ЗСУ засуджених. Однак така ініціатива є прийнятною “лише за власним бажанням”. У Міністерстві юстиції вже пропонують більш “радикальні кроки”.

Захист країни – це не право, а обов’язок. Про це в етері телемарафону розповів глава відомства Денис Малюська, – пише 24 канал

Ніхто не запитуватиме

Очільник Мін’юсту зауважив, що питання полягає не в тому, аби “дозволити” засудженим служити в армії, і не в тому, скільки охочих є серед поданої категорії осіб.

Ніхто їх не планує запитувати. Принаймні, така наша позиція. Це обов’язок кожного громадянина – захищати державу, – сказав Малюська.

Він також зазначив, що те, що громадянин колись учинив злочин і отримав якесь покарання, не обов’язково строк у в’язниці, і тепер перебуває або завжди перебував на волі, це не є приводом для того, щоб не захищати рідну країну.

У будь-якому випадку рішення щодо того, щоб мобілізувати чи не мобілізувати громадянина із судимістю, має виносити не такий громадянин, а наші органи ТЦК, які займаються комплектуванням армії. Це наша позиція та ми будемо просити депутатів підтримати це, – додав посадовець.

За його словами, мовиться про десятки тисяч людей. Глава відомства “щиро не розуміє”, чому всі зобов’язані захищати державу, і це почесний обов’язок, а той, хто колись вчинив злочин, раптом цього робити не може.

Крім того, Малюська розповів, що відомство зараз займається напрацюваннями й в іншому питанні. Йдеться про тих, хто ув’язнений. Зокрема, у Міністерстві юстиції хочуть надати можливість ТЦК визначати, хто їм потрібен, а хто ні.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини