Україна запустить масове виробництво аналогів російських БПЛА Ланцет — Мінцифри

Україна запустить масове виробництво аналогів російських ударних БПЛА Ланцет дальністю 40 км.

Про це повідомив віцепрем’єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров на Business Breakfast Forbes Україна в середу, 7 лютого, пише NV.UA.

За його словами, найближчими тижнями держава, ймовірно, законтрактує такі дрони для Сил оборони. Він пояснив, що наразі в Україні виробляється достатньо БПЛА дальністю до 20 км. Проте фронту потрібні у тому числі більш далекобійні безпілотники.

«Дрони на кшталт Ланцет — вони досить високотехнологічні, і знадобилося пів року, щоб розігнати ринок у цьому напрямі. Зараз на радарах є певна кількість компаній, і ми тестуємо продукти», — розповів Федоров.

Військові уже використали кілька таких дронів. Міністр анонсував, що впродовж найближчих місяців росіяни відчують дію українських аналогів БПЛА Ланцет.

Дрони Ланцет називають одними з найефективніших нових озброєнь, яке Росія застосувала в Україні у 2023 році.

У серпні 2023 року Федоров повідомляв, що Україна розробила свій аналог російського безпілотника Ланцет, зараз займаються його масштабуванням.

1 лютого Forbes написав, що ймовірне ураження Силами оборони Загорського оптико-механічного заводу (ЗОМЗ) у Московській області влітку 2023 року могло зупинити або зменшити виробництво російських дронів Ланцет.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини