Поліцейські у Дніпропетровській області відмовилися вступати у лави штурмовиків (відео)

У МВС відреагували на відео зборів поліцейських на Дніпропетровщині, у якому ті сперечаються щодо нібито переведення працівників спецпідрозділів поліції до штурмової бригади МВС “Лють.

Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на Громадське та фейсбук заступника голови Національної поліції Олександра Фацевича.

Напередодні в соцмережах з’явилось відео зборів поліціянтів у Дніпропетровській області, де на підвищених тонах обговорюють нібито переведення працівників спецпідрозділів поліції до штурмової бригади МВС “Лють”.

Як повідомляється, на зібранні йшлося про переведення правоохоронців до штурмової бригади “Лють”, на що ті були незгодні.

“Ви входите до Сил оборони? Поліціянт, що, ухвалює рішення – тут хочу, тут не хочу? Тут буду захищати, тут не буду захищати?” – говорить на відео поліціянт, який звертається до решти колег.

Натомість у відповідь йому казали, аби той “показав власним прикладом”: “Як воно нас стосується, бойове розпорядження?”.

У ході суперечки поліціянти також згадали події Революції гідності.

“Ти згадай підрозділ, з якого приїхав. Ти гнида з Майдану”, – заявили поліціянти спікеру. На що той відповів: “Я гнида з Майдану, а ти гнида звідки?”.

На іншому відео один із поліціянтів каже: “Скільки з Майдану пацанів загинуло? Ти не скажеш їм, що вони не герої? 18-річні хлопчики, яких убивали там, які були строковиками, яких гранатами закидували біля Верховної Ради”.

Спікер нагадав про 107 загиблих – імовірно, йдеться про учасників Революції гідності, які загинули під час розстрілів на Майдані та належать до “Небесної сотні”.

На що йому у відповідь кричали: “А що, з боку міліції менше? Спитай у Верховної Ради”.

Як зазначив заступник міністра внутрішніх справ України Олександр Фацевич “поліцейські з першого дня повномасштабного вторгнення встали на захист України”. Він нагадав, що  з 2014 року зведені загони поліцейських несли службу в зоні АТО та ООС, а також були створені добровольчі батальйони, в першу чергу, саме для протистояння ворогу.

“Спецпризначенці різних підрозділів з 2022 року вперше для історії української поліції стали повноцінними комбатантами, створена штурмова бригада Нацполіції “Лють”. І ми пишаємося результатами наших бійців на передовій: поліцейські вже неодноразово доводили свої бойові вміння. І натепер, наприкінці другого року повномасштабної агресії ворога, логічно, аби добровольчі батальйони та окремі поліцейські, які можуть і вміють професійно боронити Батьківщину, не були розосереджені для виконання бойових розпоряджень, а централізовано входили до складу бригади “Лють”, – наголосив заступник міністра.

Він пояснив, що окрім постійного набору до штурмової бригади, відбувається реорганізація структурних підрозділів Національної поліції, аби створити найбільш ефективну систему у складі Сил безпеки і оборони України. Фацевич додав, що бажаючі воювати – йдуть на фронт, а для решти є також чимало поліцейських завдань.

“Щодо відео, яке розповсюджується у соціальних мережах про полк особливого призначення у Дніпрі, – керівництвом Національної поліції будуть з’ясовані всі обставини та прийняті відповідні рішення. Поліція була, є і буде гідна кожному слову Присяги та і надалі ефективно виконуватиме всі покладені обов’язки і функції”, – написав він.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини