Зміни церковного календаря: Синод ПЦУ вилучив день пам’яті російського князя Невського

Синод ПЦУ вилучив із церковного календаря день пам’яті російського князя Олександра Невського. Раніше цей день відзначали 23 листопада.

Також Синод вніс до календаря й інші церковні пам’ятні дати – без російського сліду. Наприклад, в Україні з’явився день пам’яті всіх заморених голодом, – пише 24 канал.

Реформи церкви України

Повідомляється, що 2 лютого відбулося чергове засідання Священного Синоду Української Православної Церкви. У зв’язку з реформою ПЦУ було ухвалено декілька рішень, що стосуються українського церковного календаря. Зокрема, вилучено день пам’яті російського князя.

За поданням Синодальної Календарної комісії вирішили вилучити з церковного календаря Православної церкви України день пам’яті благовірного князя Олександра Новгородського (Невського), в схимі Олексія, 23 листопада,
– повідомляють на сайті ПЦУ.

Натомість комісія включила додатковий день святкування пам’яті преподобного Олександра, першоначальника обителі “Невсипущих” – його внесли у церковний календар 23 листопада. Також було вирішено додати до календаря такі пам’ятні дати:

    • у четверту суботу листопада – поминальний день в пам’ять всіх заморених голодом в Україні;
    • 26 листопада – день пам’яті преподобного Стиліана Пафлагонського;
    • перенести з 1 червня на 7 квітня день пам’яті святого прп. Юстина Челійського;
    • 3 лютого – свято знайдення мощей святителя Рафаїла (Заборовського), митрополита Київського і всієї Русі.
    Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини