Зі Львова почнуть курсувати потяги до більшості країн ЄС

Європейський Союз оголосив про значний розвиток залізничного сполучення через континент, який поєднає Середземноморський регіон від південної Іспанії до України. Це зробить даний напрямок єдиним маршрутом, який перетинає Європу.

Про це повідомляє іспанське видання Levante, – пише Варта1.

Внаслідок реалізації цього проєкту Україну включили до глобального залізничного проєкту. Це зробить Середземноморський коридор єдиним маршрутом, який перетинає Європу.

Пасажирські поїзди будуть рухатися зі швидкістю 160 км/год та перетинатимуть кордони лише за 25 хвилин.

Сполучення почнеться від південного узбережжя Іспанії, пролягаючи через Альмерію, Гранаду та Антекеру, а закінчиться у Львові.
За словами Міністерства транспорту Іспанії: «Переглянута постанова вимагає, щоб Середземноморський коридор відновив свою максимальну довжину, досягнувши кордону з Україною, позицію, яку Міністерство транспорту відстоювало під час переговорів. Таким чином, Середземне море буде єдиним коридором, який повністю проходить через Європу із заходу на схід».

Урядовий уповноважений з прибережної залізничної осі Жозеп Вісент Бойра висловив позитивне враження.

«Середземноморський коридор буде єдиним коридором TEN-T, який повністю пройде через Європу із заходу на схід ».

Конструкція коридору «відкриває великі можливості для мультимодального транспорту, особливо залізничного.

Як сказано в дописі, базова мережа має бути завершена у 2030 році, розширена базова мережа — у 2040 році, а глобальна мережа — у 2050 році . Перевезення в заяві.

Новий регламент також посилює сумісність залізниць (електрифікація та система безпеки Ertms), створює європейський морський простір, розгортає еко-стимули та сприяє залізничному сполученню з аеропортами, серед інших запропонованих покращень.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини