Яку весну українцям напророкував львівський бабак Роман: неочікуваний прогноз

2 лютого, львівський бабак Роман напророкував, коли в Україну прийде тепло. Згідно з прогнозом гризуна, весна цього року буде ранньою.

Річ у тім, що тварина не побачила свою тінь. Адже надворі була похмура погода, – пише 24 канал.

Хто такий бабак Роман

Бабак Роман мешкає у “Домівці врятованих тварин” вже два роки. Керівник притулку Орест Залипський розповів, що до того гризун розважав відвідувачів торгового центру. Тому зараз тварині складно звикнути до природних умов. Зокрема, Роман боїться сильних морозів, тому ховається у клітку. Виходить лише тоді, коли на вулиці тепло.

Що кажуть у Львівському гідрометцентрі

У Львівському гідрометцентрі зазначили, що наступного тижня на Львівщині дійсно буде тепло – 6-11 градусів. Однак вже з 11 лютого українцям слід готуватися до 3-10 градусів морозу вночі.

Прогноз на весну від бабака Романа

Прогноз на весну від бабака Романа

Прогноз на весну від бабака Тимка

Харківський бабак Тимко, який живе на дослідницькій біостанції Каразінського університету у селі Гайдари, сьогодні зробив зовсім інший прогноз на весну. За поведінкою гризуна визначили, що на потепління українцям варто чекати аж через шість тижнів. Адже тварина побачила свою тінь.

Сам Тимко родом з села Нестерівка, що на Харківщині. Народний метеоролог перебував у окупації сім місяців, а разом з ним – ще 38 бабаків. У вересні 2022 року українські воїни звільнили населений пункт.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини