Три причин установити бойлер у квартирі

Не всі домівки можуть похизуватися наявністю системи автономного опалення з котлом, який заразом нагріває воду для побутового використання.

Тож рішення установити бойлер https://comfy.ua/ua/water-heater/ у квартирі обґрунтоване, бо це вбереже від незручностей через нестачу теплої води. Для тих, хто ще сумнівається у необхідності цього побутового приладу у квартирі, ми підготували три переконливих аргументи. Почнемо.

Постійно є гаряча вода у кранах

У бойлері з накопичувальним баком завжди є гаряча вода. Її запас залежить від розміру бака водонагрівача. Є маленькі девайси – з баком до 9 літрів, а є обʼємні – від 200 літрів та більше, що можуть забезпечити потребу у гарячій воді для великої родини.

Далі – приблизні витрати гарячої води, залежно від кількості мешканців. Відштовхуючись від наступних даних можна замовляти потрібний за обсягом побутовий прилад:

  • 25-40 л – одна доросла особа;
  • 80-100 л – сімейна пара або двоє дорослих;
  • 100-150 л – родина з дітьми;
  • 200-300 л – 5+ осіб, що проживають у приватному будинку.

У будь-якому разі мешканці квартири чи будинку матимуть миттєвий доступ до гарячої води за потреби.

Незалежність від централізованих комунальних мереж

У разі проблем з опаленням, під час ремонту мереж можуть виникати проблеми з подачею гарячої води у багатоквартирні будинки. А з бойлером родина не залежить від “комунальників”.

Заощадження енергоресурсів

Водонагрівачі оснащені технологіями збереження енергоресурсів, що дозволяють заощаджувати електроенергію під час нагріву води. Опція регулювання температурного режиму у водонагрівачах деяких брендів дозволяє встановити температуру, необхідну цієї миті. До того ж теплоізоляція приладу забезпечує ощадливе використання електрики для нагріву та мінімальні втрати тепла у спокійному стані.

Бойлер або проточний водонагрівач: що краще?

Варто одразу зазначити, що це різні побутові прилади, хоча вони обидва нагрівають воду. На відміну від бойлера, який “зберігає” нагріту воду у баку, проточний водонагрівач нагріває потік води після того, як ви відкриєте змішувач. З ним родина має безлімітний доступ до нагрітої води. Але є й мінуси у такого рішення.

Проточні розраховані на один вихід (кухонну мийку або умивальник), а впоратися з квартирою не зможуть. Своєю чергою бойлер може обслуговувати 2-3 точки підключення, наприклад, ванну та мийку або ванну, мийку та умивальник.

Крім того, холодна проточна вода нагрівається до теплої, а в бойлері вона гаряча. Тож, за можливості підключення та за умови наявності вільного місця, бо прилад чималий, експерти рекомендують встановлювати бойлер. Коли є брак місця, отримати безперебійний доступ до теплої води допоможе проточний водонагрівач.

Як бачимо, водонагрівач – важливий побутовий пристрій, який є сенс встановити у квартирі. Наявність гарячої води у кранах, можливість прийняти душ у будь-який час доби та вимити посуд за потреби підвищують якість та комфорт життя.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини