Обережно – газ! Чому небезпечно ігнорувати «дрібні» несправності газової колонки

Деякі побутові прилади ми можемо відремонтувати своїми руками, а деякі – лише за допомогою професіоналів. Наприклад, газова колонка потребує особливого ставлення до себе.

Адже це техніка підвищеної небезпеки. Будь-які помилки під час її ремонту чи обслуговування можуть дорого коштувати власнику. Йдеться не лише про фінансові втрати, а про реальну загрозу здоров’ю та життю. Адже навіть дрібні несправності обладнання можуть спровокувати потужний вибух.

Якщо ви помітили навіть незначні відхилення у функціонування колонки, радимо звернутися у компанію Майстер911 – сервіс послуг перевірених майстрів. Тут ви знайдете досвідчених фахівців, які зможуть оперативно усунути неполадки.

Поширені несправності колонок

  1. Обладнання не вмикається, не реагує на розпалювання.
  2. Полум’я швидко згасає після розпалювання.
  3. Чутно сторонній шум, невеликі вибухи.
  4. Вода не нагрівається до потрібної температури.
  5. Помітні протікання води.
  6. Чутно запах газу.

Хочемо зазначити, що «дрібних» несправностей у газових колонок не існує. Будь-яка з проблем може призвести до серйозних наслідків.

«Дрібні» несправності

Розглянемо кілька «незначних» проблем, на які власники техніки не звертають особливої уваги, продовжуючи далі користуватися обладнанням.

Недостатня тяга

Можливо, причина полягає в тому, що у вентиляційному каналі недостатня тяга або взагалі вона відсутня. Не варто пояснювати, наскільки це може бути небезпечним. Тому при перших ознаках проблеми треба припинити користуватися колонкою й звернутися за допомогою до професіоналів. Вони проведуть діагностику, виявлять справжні причини проблеми. Можливо, достатньо буде прочистити вентиляційний канал, що позитивно позначиться на ефективності роботи колонки та підвищить рівень її безпеки.

Несправності елементів живлення

Якщо вони вийшли з ладу, а йдеться саме про колонки з автоматичною системою розпалювання, то обладнання не буде вмикатися. Зазвичай елементами живлення є генератор або батарейки. Останні потрібно замінювати щороку, під час регулярного сезонного обслуговування колонки. Це гарантує безпечне й ефективне функціонування обладнання.

Малий тиск води

Якщо тиск води невеликий, то колонка може періодично гаснути. Здавалося б, нічого небезпечного в цьому немає, адже автоматика сучасних приладів припинить подачу газу. Проте, якщо не спрацює автоматика, ви опинитеся під загрозою не лише можливого отруєння чадним газом, але й потужного вибуху.

Тож необхідно якнайшвидше звернутися до фахівців, які перевірять усі складові й відновлять нормальний тиск холодного водопостачання. Серед поширених робіт у цьому напрямі такі:

  • перевірка труби водопостачання;
  • якщо встановлено фільтр грубої очистки, перевірка картриджів та за необхідності – її заміна;
  • виконання очистки внутрішніх елементів колонки;
  • заміна мембрани в колонці.

Всі роботи потребують чітких знань у сфері обслуговування побутової газової техніки.

Значні несправності, які потребують оперативного втручання

Як зазначалося вище, будь-яку проблему не можна ігнорувати – потрібно одразу звертатися за допомогою до фахівців. Проте, є низка несправностей, які потребують миттєвої реакції:

  • невеликі вибухи під час запалювання колонки;
  • запах газу;
  • відсутність подачі газу.

Будь-яка з описаних причин може призвести до потужного вибуху, який загрожує здоров’ю та життю мешканців квартири і їхнім сусідам. Замовити ремонт газових колонок у Львові чи іншому місті України ви можете на сайті компанії Майстер911. Досвідчені фахівці оперативно відреагують на ваше звернення й відновлять стабільну та безпечну роботу колонки.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини