Викладач Львівської політехніки зняв відео із футболкою «Я ненавиджу ЛНУ»

Василь Банах також навчається в аспірантурі львівського університету

У понеділок, 3 квітня, в акаунті старшого викладача Національного університету «Львівська політехніка» Василя Банаха з’явилось відео, де він на фоні студентів показує футболку з написом англійською «I HATE LNU» («Я ненавиджу ЛНУ») та закресленим логотипом університету, пише Zahid.net

Курйозності ситуації надає те, що Василь Банах окрім посади старшого викладача кафедри історії, музеєзнавства та культурної спадщини і заступника завідувача кафедри із загальних питань, є також аспірантом Львівського університету. Після розголосу у соцмережах Василь Банах видалив відео.

На кількасекундному відео Василь Банах говорить про те, що Львівська політехніка є найкращим університетом і заохочує абітурієнтів вступати до нього.

«Слава Україні! Який найкращий університет? Львівська політехніка! То, що? Поступаєм-поступаєм», – сказав на відео Василь Банах. Студенти на фоні підтримували викладача.

На кафедрі бачили відео і зазначили, що відреагували. У коментарі для ZAXID.NET завідувач Іван Хома зазначив, що Василь Банах визнав свою помилку й опублікував нове відео.

«Звісно, кафедра реагує негативно. З Василем Михайловичем провели відповідну роботу. Ми всі тут любимо Львівський університет Івана Франка, бо на 90% є його випускниками. Зокрема, й Банах. Ба більше, він ще й аспірант ЛНУ. Це просто невелике непорозуміння. На цю тему також поспілкувалися зі студентами. Ми один одного повинні поважати», – розповів Іван Хома.

За словами завідувача кафедри, футболку викладачеві подарували студенти. Вони принесли її на пару, але Василь Банах не подивився, що там написано.

«Насправді Василь Банах він один з найкращих викладачів. Він кваліфікований, у цьому немає сумніву. Я запитав, чи він читав, що написано на цій футболці. Він сказав, що не звернув увагу. Тобто він не знав, що означає слово hate, бо вивчав раніше німецьку мову», – пояснив завідувач кафедри.

Він додав, що була реакція колег з Львівського університету. Проте з ними вдалось порозумітися.

«З нами комунікували наші колеги з історичного факультету. Ми порозумілися, просили вибачення. Все нормально, ми не сварилися і не билися. Це не конфлікт, а просто непорозуміння», – наголосив Іван Хома.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини