“Найбільше тато мріяв про сучасні літаки для України”: дочка загиблого пілота Оксанченка поділилася зворушливими спогадами (відео)

На війні загинув відомий пілот Олександр Оксанченко – його дочка поділилася спогадами про батька. Вона розповіла, що головна мрія її тата – сучасна авіація в Україні, яка допоможе знищити ворога.

Відео із зворушливою розповіддю доньки Ганни стало популярним у мережі. Світ знає Олександра Оксанченка як пілота-аса, який переміг не в одному міжнародному авіашоу. 2018 року пілот пішов у відставку, але російське вторгнення змусило його повернутися на службу, передає Обозреватель.

“Про Олександра Яковича розповідати можна багато і як про людину, і як про офіцера. Людина-легенда – саме так назвав льотчика Головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний під час вручення ордена “Золота Зірка” дружині Світлані та старшій дочці Ганні”, – повідомляють ЗМІ.

Донька Олександра Ганна поділилася своїми спогадами.

“Мій тато – людина неймовірної душі. Не існує того мірила, щоб виміряти обсяг доброти, щирості, скромності і справедливості, які притаманні йому. Навіть після кількох хвилин спілкування він назавжди залишався в пам’яті усміхненим і дружелюбним, а його погляд діставав глибини душі. Тато завжди допомагав нужденним. Досі чую його слова: “Людям треба допомагати!”. Він любив небо, жив небом, у небі і залишився навічно нашим Ангелом-Хранителем”, – розповіла вона.

Олександра Оксанченка любили та поважали колеги та побратими.

“Я не бачила стільки чоловічих сліз, як після загибелі тата. Сліз татових друзів, які просто сідали в машину, зачиняли дверцята та плакали. Він розумів, що ця війна, мабуть, не могла не статися. Для нього це було питання №1, щоб ми мали сучасні літаки”, – розповіла донька Оксанченка Ганна.

28 лютого 2022 року полковнику Оксанченку Олександру Яковичу “за особисту мужність та героїзм, проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі” було посмертно присвоєно звання Герой України та удостоєно ордена “Золота Зірка”.

Олександр Оксанченко майстерно володів фігурами найвищого пілотажу. Він завжди говорив, що це елементи повітряного бою, які потребують максимальної зосередженості.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини