На знак солідарності жив в наметі: колишній пілот США приїхав в Україну допомагати ЗСУ

Журналісти розповіли історію про американського ветерана Марка Ліндквіста, який зібрав у США майже сто тисяч доларів на підтримку Збройних Сил нашої держави. З цими грошима він особисто прибув в Україну, аби передати їх тим воякам, які цього потребують.

Відомо, у місті Фарго, що у штаті Північна Дакота, колишній військовий майже три тижні жив у наметі на знак солідарності з українськими бійцями. Не злякали Ліндквіста навіть нічні двадцятиградусні морози й сніжні бурі. Власне, так йому вдалось зібрати гроші: він знімав своє життя на відео, заохочуючи людей до пожертв, передає ТСН.

Вимагає від США передати Україні винищувачі та продовжуватиме збирати гроші

Станом на 21 лютого 2023 року відомо, американський ветеран їздить українськими містами, які постраждали від дій окупантів, аби потім розказати про все своїм землякам за океаном. Зокрема, він уже бував у Дніпрі, Запоріжжі та Вінниці. В одному з міст він побачив на розбомбленій площі зруйнований будинок культури та не міг стримати свого невдоволення.

“Я дуже злий. Я бачу тут порушення свободи України та українців. Це ті принципи, в які ми віримо. Тому я зараз тут”, – сказав Марк Ліндквіст журналістам після відвідин Вінниці.

Окрім того, у соціальних мережах він неодноразово звертався до американців, закликаючи їх писати до Пентагону й вимагати надіслати нашій державі винищувачі F-16. Зауважимо, що саме стосовно цих літальних апаратів останніми тижнями веде Київ перемовини зі Заходом.

Додамо, що на річницю від початку широкомасштабної війни – себто 24 лютого – Марк Ліндквіст планує вирушати додому в Сполучені Штати Америки. Там він, звісно, відпочивати не збирається, а навпаки – збиратиме нову допомогу для наших Збройних Сил.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини