У “Києво-Могилянській академії” заборонили російську мову для спілкування в стінах вишу

Мовою держави-агресора – російською – заборонили спілкуватися на території Національного університету “Києво-Могилянська академія”. Заборона стосується адміністративного персоналу, студентів та викладачів вишу.

Таку норму в п’ятницю, 27 січня, затвердили у нових правилах внутрішнього розпорядку НаУКМА. Про це повідомив член наглядової ради університету Геннадій Зубко на своїй сторінці у Facebook, – пише OBOZREVATEL.

Він нагадав, що викладання дисциплін російською у виші не ведеться вже дуже давно. Тепер же на території “Могилянки” заборонили й спілкуватися між собою цією мовою.

“У нових правилах, ухвалювати які штовхають вимоги і виклики часу, прописані норми щодо дистанційного навчання та його цифрових форматів, гнучких форм робочих графіків, обліку робочого часу тощо”, – написав він.

Зубко зазначив, що ухвалювати такі рішення потребує нова реальність, а саме повномасштабне вторгнення держави-агресорки Росії на територію України.

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов виступив категорично проти російської мови в Україні. Він вважає, що мова окупантів має зникнути з території України взагалі, як елемент ворожої пропаганди і промивання мізків українського населення. А хто проти – “хай іде на російські болота і говорить російською мовою там”.

У ''Києво-Могилянській академії'' заборонили російську мову для спілкування в стінах вишу

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини