Знайти роботу в ІТ та не писати код – міф чи реальність

Чи існують професії, де можна мати айтішну зарплату та не потрібно писати код? Так, і це нетехнічні спеціальності в ІТ.

Відчуваєте, що ваша сильна сторона – спілкування та взаємодія з людьми? Ласкаво просимо до професії менеджера: з продажів, з персоналу або ж з управління проєктами.

Детальніше зупинимось на останньому – адже щодня з’являються нові програми та додатки, які неможливо створювати без проєктних менеджерів. Тож, попит на цих спеціалістів зростає постійно, не зважаючи на Covid-19 чи війну.

Попит на управління проєктами

На сайті пошуку ІТ-вакансій Djinni зараз понад 300 вакансій на позицію Project Manager з середньою заробітною платою $1500-$3000. І це лише в Україні. А ця професія дозволяє працювати віддалено з компаніями з усього світу. Уявляєте перспективи?

Хто такий Project Manager?

Менеджер з управління проєктами – людина, яка вміє перетворити ідею на результат, розраховуючи час та гроші потрібні на реалізацію. Ці фахівці зараз потрібні не лише в ІТ. Створювати продукт, виходити на нові ринки та розвиватись компаніям допомагають саме проєктні менеджери.

Чим же займається РМ, крім стереотипу «весь час сидить за комп’ютером»?  Основні задачі такого фахівця:

  • Допомогти клієнту досягти мети
  • Розробити план проєкту
  • Організувати роботу проєктної команди
  • Забезпечити команду роботою
  • Контролювати якість виконаних робіт
  • Стежити за ризиками та запобігати появі проблем
  • Розв’язувати проблеми, які виникли

Чи підійде вам ця професія?

Відчуваєте, що вам це може бути цікаво? Якщо так, то ось ще декілька запитань, щоб впевнитись, що ця професія саме для вас:

  • Чи подобається мені спілкування з людьми?
  • Чи хочу я постійно працювати з плануванням процесів?
  • Чи добре я справляюсь зі стресом?
  • Чи можу я тримати фокус на декількох задачах одночасно?

Якщо у вас чотири «так» – вітаємо, ви сміливо можете обирати професію Project Manager.

Як навчатись, щоб знайти першу роботу?

Почати з вивчення чи покращення англійської – безпрограшний варіант. Англійська критично важлива, якщо ви працюєте у компанії, що створює проєкти для іноземних ринків. На внутрішньому ринку англійська також може бути корисною, проте стартувати у професії можна і без неї.

Занурення у професію можна розпочати з безкоштовних курсів. В цьому допоможе платформа Coursera, де можна відкрити для себе багато доступних освітніх можливостей.

А якщо ви бажаєте справді успішно опанувати професію з нуля та працевлаштуватися, варто спробувати курс від Choice31.

Сhoice31 – онлайн-університет для світчерів. Це для тих, хто вирішив змінити свою професію та розпочати новий кар’єрний шлях.

На курсі Project Manager у Choice31 ви зможете розібратися у складових проєкту та його плануванні, методології ведення проєктів та комунікації без конфліктів, у документації, якою має розпочинатись та завершуватись проєкт. Загалом, в усьому, що потрібно для старту у новій професії!

Тож, якщо ваша нетехнічна душа прагне в ІТ – заповнюйте заявку.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини