«Сєпарка, зливає свою країну»: диригентка Линів взяла участь у постановці московського режисера

Галичанка родом з Бродів, диригентка Оксана Линів, яка була ініціаторкою встановлення у Львові скандального пам’ятника Ксаверу Моцарту, взяла участь у постановці російського режисера Дмітрія Чернякова.

Про це у Facebook повідомив львівський журналіст Роман Онишкевич, повідомляє ПроЛьвів.

Він іронічно зазначив, що Линів «тріумфально віддиригувала вагнерівського «Летючого голландця» і наголосив, що Черняков є заслуженим діячем мистецтв РФ.

Користувачі соцмереж негативно відреагували на цю інформацію.

Линів звинуватили у співпраці з представником країни-агресора та назвали сепаратисткою.

“Можемо привітати найвідомішу диригентку з Бродів Оксану Линів з новою звитягою! Подруга Моцарта-сина і Садового-мера на фестивалі у німецькому Байройті тріумфально віддиригувала вагнерівського “Летючого голландця” у постановці модного російського режисера, заслуженого дєятєля іскусств РФ Дмітрія Чернякова.

Принагідно на сторінці у ФБ вона похвалилася “нашим DVD” із записом опери, де на титулі красуються імена Линів і Чернякова.

Якщо що, то Черняков, певно, добрий режисер, але ні разу навіть не “хароший рускій”, а цілком обласканий режимом дєятєль.

Це вже вдруге поспіль бродівчанка і москвич демонструють вишуканій публіці своє бачення Вагнера. Певно, гарно… Але у мене інше питання: Линів – реально дурнувата, чи за грошима та кар’єрою не розуміє, що коїть? Не розуміє, що через от таких сучок Європа матиме всі підстави вважати, що українці з московитами можуть співіснувати у мирі, злагоді та співпраці.”

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини