Данілов заявив, що Україні треба готуватися до затяжної війни, і назвав головні складові перемоги

Секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов заявив, що українському народові необхідно набратися терпіння, щоб перемогти Росію на полі бою. За його словами, війна з агресором буде великою та складною.

Також Данілов наголосив, що події на полі бою, включно з контрнаступальними діями, визначають військові, а не політики. Про це він розповів в ефірі “Радіо Свобода“.

Секретар РНБО зазначив, що українському суспільству та військовослужбовцям потрібно докласти максимум зусиль, щоб Україна здобула перемогу над країною-агресором Росією.

“Нам треба набратися терпіння. Буде дуже складно. Легко не буде. Якщо хтось вважає, що ми вже пройшли якийсь рубікон і далі буде, як кажуть у народі, як по маслу – такого не буде. Ми матимемо велику війну з цією країною, і нам потрібно буде докласти багато зусиль, нашим воїнам, усьому нашому суспільству, щоб перемога була за нами”, – наголосив секретар РНБО.

Також він пояснив, що необхідно довіряти виключно заявам військових щодо майбутніх подій на полі бою. Водночас Данілов запевнив, що вся територія нашої країни, включно з Кримом та Донбасом, буде деокупована.

“Це справа наша військових. Ані експерти, ніхто інший, ніякі позаштатні радники, а саме військові визначають – де, коли і яким способом вони будуть завдавати тих чи інших ударів, здійснювати ті чи інші контрнаступальні дії. Це їхня справа, вони за це відповідають. Ми їм довіряємо. Ми вже неодноразово бачили наших військових у дії. Ще раз хочу наголосити: це знають тільки вони. Давайте наберемося терпіння. Єдине можу сказати: всю територію нашої країни, включно з Кримом, територією Донецької та Луганської областей буде звільнено від агресора”, – зазначив Данілов.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини