10 причин відвідати «Останню Барикаду» та GastroFamily Market на Площі Ринок

На Площі Ринок, 20 в тестовому режимі розпочали роботу відразу кілька закладів від команди Дмитра Борисова: фуд-холл GastroFamily Market та «Остання Барикада». Розповідаємо, чому вони варті уваги.

«Остання Барикада»

Таємний заклад, в який можна потрапити тільки тоді, коли назвеш пароль. Чи варто шукати та намагатися це зробити? Ми певні, що так.

  1. Це ресторан-музей, присвячений українській музиці

В залах закладу можна побачити різноманітні цікаві артефакти.

Наприклад, там є мікрофон Святослава Вакарчука та шолом ONUKA з кліпу «Відлік». До речі, його можна «приміряти» у доданій реальності. Ще є костюм Джамали, гітара-скейт від гурту «Бумбокс», гітара Жені Галича та сертифікат Антіна Мухарського на 3 000 000 гривень: ці гроші він зібрав на підтримку ЗСУ, даючи концерти.

  1. Дуже багато цікавих деталей у просторі

Заклад розташований на території колишньої кам’яниці Крайзерівської, і його намагалися вписати в простір максимально органічно. Водночас кожна деталь інтер’єру має символічне значення: стіна з залізними руками, яку треба «подолати», аби увійти до зали, «вишиті» по металу маки, килими ручної роботи та бар, що рухається.

  1. Сучасний погляд на українську кухню

Страви готують з українських локальних продуктів. В меню – українські устриці з  малосольними помідорами, форшмак з дунайського оселедця, чорні вареники з судаком, смажені телячі мізки зі шпинатним соусом, стейки з витриманої української яловичини та багато іншого.

  1. 100% український aлкoгoль

В карті вин – вина виключно з українських виноробень. Пиво – від крафтових броварень. Міцний алкоголь – від граппи до кальвадосу – також виключно український.

  1. Цікаві коктейлі

В закладі розвивають сучасну українську міксологію і роблять коктейлі, в основі яких – традиційні для української кухні смаки та продукти. Наприклад, фірмовий коктейль «ОБ» роблять з ялівцевою наливною на джині, бузковим сиропом та абсентом, а Kyivmule роблять з медовим сиропом та квасом.

Меню 

Instagram

GastroFamily Market

GastroFamily Market – це фуд-холл, який об’єднує 6 різних ресторанів на одній локації.

  1. Все і відразу

Це той випадок, коли можна не обирати,  а замовляти все і відразу, бо на кожному з 6 корнерів – своє меню. В «Білому Наливі» наливають сидр, наливки та вино, в Mushlya подають свіжі морепродукти, готують сендвічі з рибою, боули та роли, на корнері RONIN – азійські хіти включно з раменом, том ямом та качкою по-пекінськи. «Шашлики, вино та друзі» цілком логічно пропонують шашлики, чебуреки та хінкалі, «БПШ» – біляші, пончики та шаурму, а DOGS&BURGERS – хот-доги та бургери.

  1. Доступні ціни

Ціни – дуже демократичні. Наприклад, велика порція пончиків з цукровою пудрою коштує 25 гривень, хот-дог у вершковому бріоші – 69 гривень, устриці – 49 гривень, а великий казанок мідій з багетом – 119 гривень.

  1. Замовлення видають дуже швидко

Швидкість – частина концепції. Всі замовлення готують на відкритих кухні при гостях та видають за декілька хвилин. Тож навіть якщо у людини дуже мало часу, вона встигне пообідати.

  1. Хороше рішення для компаній

Коли у всіх різні смаки, важко визначитися, в якому саме закладі варто зустрітися. Тепер такої проблеми немає, бо у фуд-холлі всі можуть обрати страви до смаку.

  1. Яскравий інтер’єр

Біля кожного корнеру багато яскравих деталей. Серед найбільш помітних – величезний блискучий кит, що «парує» під стелею та люстри з келихів.

Меню

Instagram

Заклади входять до компанії GastroFamily, яка за час повномасштабної війни приготувала на волонтерських засадах понад 500 000 обідів і стала одним з ключових партнерів World Central Kitchen в Україні.

Адреса: Площа Ринок, 20

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини