“У війні винні всі росіяни… Навіть Пушкін і Достоєвський” – Сергій Жадан після обстрілу гуртожитка в Харкові

Український письменник Сергій Жадан після обстрілу військовими РФ гуртожитку в Харкові, де загинули діти, люди похилого віку та люди з порушеннями слуху, заявив, що в кривавій війні в нашій країні винні всі росіяни. У тому числі й класики-літератори Олександр Пушкін та Федір Достоєвський. За його словами, у мирних жителів безжально відбирають життя носії культурної спадщини, створеної письменниками.

Про це Жадан написав на своїй сторінці у Facebook. Він зазначив, що напередодні саме говорив із іноземними журналістами про відповідальність всього російського суспільства, передає Обозреватель.

“Схоже, симетричною відповіддю на знищення своїх складів та командних пунктів для другої армії світу є розстріл гуртожитків та житлових будинків. Саме вчора несподівано виникла дискусія з іноземними журналістами про “хороших рускіх”, про відповідальність всього російського суспільства, про російську культуру як наріжну складову “руского міра”. Ну, власне, росіяни вміють максимально переконливо нагадати світові про свою реальну сутність. Росії народжуються військові злочинці? Винен. Звісно, винен. Вони всі винні”, – заявив Жадан.

У коментарях користувачі підтримали його позицію.

“Дякую, Сергію, правильно кажіть, я теж такої думки – вони всі винні, всі росіяни винні”, “Пропоганди росії, завжди вважати когось ворогом, зробила їх зомбі. У радянський період – це була Америка, сьогодні для них є Україна ворогом разом із демократичним світом”, “Чи винні німці, що в Німеччині був Гітлер і нацистський режим, що розв’язав таку жахливу світову війну? Це питання німецькі історики та журналісти відповідають однозначно “так”. То чому росіяни мають бути “добрими”, підтримуючи “злого” царя і йдучи вбивати українців за трьох срібників? Звичайно, винні. Але поки що їм за це нічого немає, вони собі радіють на дивані таким обстрілом. А економічні санкції діють, на жаль, надто повільно”, “Вони всі винні”– заявили українці.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини