Прокат обладнання – яку техніку вигідно брати в оренду

Чи вигідно брати в прокат обладнання для будівництва, ремонту, проведення заходів? Скільки коштує купити техніку, а скільки орендувати на короткий термін? Відповіді на ці питання підготували разом із фахівцями Rental Power – компанії з оренди генераторів та електростанцій.

Кому та у яких випадках вигідно орендувати техніку?

Спочатку варто сказати, яку техніку, в принципі, має сенс брати в оренду. Дорогу, якісну від провідних виробників. У такому разі витрати на оренду окуплять одержані результати.

Якщо говорити про види обладнання, то це, як правило, габаритна спецтехніка та електрообладнання:

  • генератори, стаціонарні автономні електростанції;
  • різна будівельна техніка;
  • сільськогосподарська техніка;
  • ремонтна спецтехніка.

Купувати повноцінний технопарк для проведення сезонних робіт невигідно – витрати дуже великі. Тому компанії та приватні особи користуються послугами оренди обладнання.

Ціна та переваги прокату обладнання

А тепер у цифрах та прикладах. Розглянемо оренду генераторів та стаціонарних електростанцій в Україні.

Прокат генераторів може знадобитися в різних випадках: для ремонтних робіт у майстернях, на невеликих будівельних майданчиках або для зведення великих промислових об’єктів, для проведення заходів будь-якого масштабу або в якості резервного джерела живлення для приватного будинку.

Вартість оренди потужного дизельного генератора OLYMPIAN GEP-110 (80кВт): від 1500 грн за добу.

Наприклад, прокат на тиждень коштуватиме 11 900 грн.

На місяць: 45 000 грн.

Вартість цієї ж моделі у продажу: 452 244 грн.

Орендоване обладнання вам можуть доставити та розвантажити в день замовлення, договір оренди підписується на місці. Це особливо зручно в аварійних ситуаціях, коли автономне джерело живлення потрібне терміново.

Крім того, при купівлі електростанції потрібно враховувати витрати на технічне обслуговування. У разі прокату воно вже включено у вартість – техніка перевіряється щоразу перед здаванням в експлуатацію, тому ризик отримати несправний або погано працюючий агрегат виключено.

Ще одна вагома перевага – це гнучкість. Не тільки в швидкості доставки, але й у питаннях оптимізації витрат. Використовуючи послуги оренди, ви можете сміливо брати обладнання без великого запасу потужності, не переплачуючи за «зайві» кВт. А при масштабуванні бізнесу або сезонному збільшенні навантаження брати до свого арсеналу додаткові генератори потрібної потужності. У випадку з покупкою вам довелося б купувати більш дорогу електростанцію з великим запасом потужності, і при цьому переплачувати за витрату палива двигуна в період неповних навантажень.

Вартість страховки та гарантії також включені в орендну плату. Тому ви не маєте відповідальності за поломки та знос обладнання (за винятком механічних пошкоджень або поломок з вашої вини). Всі ці витрати перебирає компанія-орендодавець.

На що варто звернути увагу під час вибору підрядника.

Декілька важливих моментів:

  1. Виробники (марки) техніки та стан обладнання. Надійні підрядники вибирають моделі провідних виробників. Наприклад, ми пропонуємо електростанції в оренду тільки від європейських та японських брендів, найкращих у своїй ніші.
  2. Умови прокату та ціни. У деяких компаніях ціна на оренду може бути нижчою, але, наприклад, вартість доставки вища або консультація спеціаліста на об’єкті оплачується додатково. Порівнюйте кінцеву вартість послуги.
  3. Гарантії та умови повернення/заміни. За чий рахунок відбувається заміна/повернення обладнання та у яких випадках ви захищені від зайвих витрат як клієнт? З’ясуйте ці нюанси перед підписанням договору.

Взяти в оренду електростанцію будь-якої потужності з доставкою та гарантією можна на сайті https://rental-power.com.ua. Там є оптимальні ціни на провідні моделі генераторів від Honda, OLYMPIAN, SDMO, GEKO, AKSA.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини