Байден відвідав завод із виробництва “Джавелінів” і закликав збільшити потужності задля України

Президент Сполучених Штатів Джо Байден відвідав завод, що виготовляє «Джавеліни» – протитанкові ракети, які постачаються і збройним силам України.

Виробник зброї повідомляє про плани нарощувати постужності, та і Пентагон веде переговори із виробниками озброєнь про розширення виробництва, передає ТСН.

Сполучені Штати вже поставили їх до України 5 із половиною тисяч штук. До того ж, що за 20 років цей завод в Алабамі виробив «Джавелінів» лише близько 50 тисяч штук.

Очільник Пентагону Ллойд Остін заявляв про те, що ці протитанкові ракетні комплекси зарекомендували себе дуже добре і збройні сили України потребують їх із розрахунку близько 500 штук щоденно. І це при тому, що із звичними потужностями виробник випускає їх трохи більше 2000 штук на рік.

Речниця Білого дому Джен Псакі сьогодні повідомила, що в уряду є можливість виділяти ці ракетні комплекси із власних запасів, але й власники заводу заявили, що вони готові збільшувати потужності. І візит президента на це підприємство був не в останню чергу, щоб підбадьорити і подякувати.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини