Священник ПЦУ з Херсона розповів про тортури, яких зазнав у полоні загарбників

Священник Православної церкви України Сергій Чудинович із Херсона заявив, що російські військові піддавали його тортурам, погрожували розправою з рідними та зґвалтуванням.

Про це Чудинович розповів у відеозверненні у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Мене звинувачували в участі у діяльності диверсійно-розвідувальних груп ЗСУ, звинувачували у тому, що я є членом територіальної оборони. Це не так, звичайно… Заламали руки, сказали.., що життя моє закінчилося, що вони будуть розбирати мене на частини, що вони мене вб’ють, застрелять. Привели мене в інше приміщення…там почали бити дубинкою в ділянку серця”, – сказав священник.

За словами Чудиновича, йому не давали пити, не водили в туалет, били по ногах, душили, зв’язували руки скотчем ззаду. На допиті замість води дали горілки. Загарбники погрожували, що дістануться і до його родини.

Потім, розповів священник, з нього зняли джинси й труси і стали погрожувати, що зґвалтують кийком. Чудинович зізнався, що його охопила паніка, і коли від нього почали вимагати згоду на співпрацю, він погодився.

Тепер йому за це дуже соромно, тож священник вирішив розповісти про все публічно.

“Я хочу, щоб кожен почув, як вони (російські загарбники – ред.) поводяться з людьми, з якими потім роблять відео, щоб вони говорили, що поводилися з ними добре і ніякого насилля над ними не чинили”, – сказав Чудинович.

Коли його нарешті відпустили, він тиждень поводився як раніше, а сам готував втечу з Херсона. 6 квітня священник перебрався на територію, підконтрольну Україні, де прийшов у відділок поліції та зробив відповідну заяву.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини