Польський депутат звернувся до Німеччини: Ви роками напихали Росію грошима і тепер маєте результат – Бучу, ви – на боці зла! (відео))

Депутат Польщі у Європарламенті Патрик Які звернувся до Німеччини, звинувативши її у потуранні Росії, які призвели до війни в Україні. Він також наголосив, що Німеччина занадто мало допомагає Україні у боротьбі з РФ.

Про це він сказав під час виступу у Європарламенті, повідомляє Про Львів.

Росія має претензії і до України, і до Польщі. Думаю, що їм, мабуть, дуже весело в Кремлі, коли вони бачать, що Німеччина використовує руки ЄС для нападу на Польщу, яка найбільше допомагає Україні. Ви хочете ввести санкції проти Польщі, тому що ми не хочемо робити все так, як ви. Але насправді, що нам від вас наслідувати? Байдужість до долі України?“, – сказав Які.

Він звинуватив Німеччину у скупості та поблажливості до злочинів Росії.

Ви самі порахували, що відмова від російських грошей коштуватиме кожному німцю не більше 80 євро на місяць. Ми маємо наслідувати цю скупість і цю поблажливість? Ви пообіцяли Україні зброю і безпеку – і не дотрималися обіцянок. А ми повинні копіювати це лиходійство? Чи, може, цей пропутінський мітинг у Берліні? Більше ніде такого не було! Це має бути для нас зразком? Ви роками напихали Росію грошима, і тепер у вас є результати – Буча. Зґвалтування дівчат, геноцид…“, – наголосив депутат.

Він додав, що Німеччині проголосити “хвилину мовчання” набагато легше, ніж зупинити “Північний поті”.

Ви вже програли, бо морально на боці зла“, – додав Які.

Депутат підкреслив, що Німеччина фінансово спроможніша за багато інших країн Євросоюзу, однак не має політичної волі допомогти Україні у війні з Росією.

Можливо, у вас сьогодні більше грошей і лукавства. Але ви не маєте того, що необхідно перш за все Європі – ви не здатні нічим пожертвувати, щоб захистити добро“, – зазначив Які.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини