Російський репер Face, який став на коліна перед українцями, назвав Степана Бандеру злочинцем

Російський репер Face, який виступив проти війни та став на коліна перед громадянами України, назвав ідеолога українського націоналістичного руху Степана Андрійовича Бандеру – злочинцем, а також оголосив, що не підтримує націоналізм в будь-якому його прояві. Також артист назвав війну в Донецькій та Луганській областях – громадянською, хоч і звинуватив в ній Російську Федерацію.

Своїм роздумам виконавець поділився в Instagram, де зіштовхнувся з критикою українців, через що згодом змушений був розтлумачити окремі твердження. Він також запропонував незгодним юзерам надіслати йому список літератури для ознайомлення, передає Обозреватель.

Face розпочав своє звернення до підписників зі слів, що завжди засуджував окупацію Криму та вторгнення Росії в Донецьку та Луганську області, хоч і розуміє, що міг зробити більше, ніж просто не погоджуватися з політикою РФ.

“ДНР” і “ЛНР” – це не окремі держави, це визнає весь розвинений світ. Це Донецька та Луганська області у складі суверенної держави Україна. Тобто конфлікт на сході України це, по суті, громадянська війна. Але я впевнено можу сказати, що причиною цієї війни стала наша держава, і вона бере в ній участь із самого початку”, – йдеться в першому дописі.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от FACE (@facepublicenemy)

В наступному повідомленні репер звернувся до особистості Степана Бандери, якого засудив за співпрацю з гітлерівською Німеччиною.

“На мою думку, Степан Бандера – злочинець. Історичну боротьбу за незалежність України – підтримую, але будь-які спілки будь-яких людей із нацистською Німеччиною – засуджую. Гасло “проти більшовиків хоч із чортом” не викликає у мене схвалення. Якби я був українцем у той час, я б швидше боровся і проти більшовиків і проти “чорта” одночасно”, – написав росіянин.

Попри свою позицію, він закликав співвітчизників “не лізти до сусіда” зі своїми порадами в той час, як у них самих “вдома лазять таргани”. На думку артиста, в Росії є достатньо своїх негативних персонажей, яких досі не визнали злочинцями.

“Росії потрібна повна декомунізація, десталінізація, деленінізація, деімперіалізація, засудження кріпацтва. Держава повинна буде вперше в історії стати на обидва коліна і вибачитись перед народом за свої гріхи, повинна буде засудити всі свої історичні злочини”, – додав він.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от FACE (@facepublicenemy)

Пізніше Face пояснив, що мав на увазі під “громадянською віною” та засудженням персони Степана Бандери.

“Коли я називаю війну в Донецькій та Луганській областях “громадянською”, я вказую на те, якою вона є весь цей час юридично. Тут ми приходимо до висновку, що якщо війна громадянська, то тоді, тим більше, що там забула моя держава зараз?” – запитав виконавець.

Щодо ідеолога українського націоналізму, артист додав, що “культу Степана Бандери” в Україні насправді немає. З його слів, це маніпуляції російської пропаганди.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини