“Коли виходиш з церкви і бачиш на білборді “русский воєнний корабль..”, то всі молитви за воїнів множаться на нуль”: львівський дизайнер звернувся до українців

Львівський дизайнер звернувся до українців з проханням не створювати культ із лайки, маючи на увазі зростання популярності відомого вислову українських військових з острова Зміїний, які відправили російський корабель у відомому напрямку.

Про це Мартинюк написав у Facebook, повідомляє Про Львів.

“Народ, задумайтесь! Що ви робите і говорите! Куди ви “котитесь”! Не забувайте про святе!
UPD
Звичайно багато хто з нас лається і я не святий. Часто бувають ситуації коли лайка може замінити тисячі слів. Є критичні моменти і ситуації, в яких важко себе стримати і від лайки багато кому дійсно стає легше. За такі ситуації тут мова не йде (тим більше в боях чи в “гарячих точках”). Я підтримую і розумію наших військових і це відео не для них. Вони наші герої і знають, що мають робити та говорити і без мене.
Дане відео не про це. Дане відео про відповідність лайки до контексту та ситуації. Бо коли виходиш з церкви і через дорогу бачиш великий білборд з написом “русский воєнний корабль…”, то всі молитви за нашу Україну та наших воїнів множаться на нуль. Або коли їдеш чи йдеш кудись і в інтервалі 5 хв. зустрічаєш ще п’ять таких великих написів на цілий супермаркет, на автомобілях, на вивісках і в багатьох інших місцях. Коли в мережі чи по центральних телеканалах цей напис майже на пів екрана і часто в ньому навіть букви не прикриті. Коли вже наші діти так спілкуються і сприймають це, як належне, то задаєш собі питання. Хіба це нормально?
Я не претендую на істину і знаю, що зі мною багато хто не погодиться (про це я також сказав у відео). Так! в Україні війна, так помирають люди та діти. І я навіть приблизно уявити не можу яке це горе і як це важко. Я вам всім серцем співчуваю, бо це жахливо і такого не має бути. Але ті хто живі, ті мають просити Бога про допомогу та всіляко допомагати іншим, а не “годувати” злі сили та не створювати культ чи “тренд” з лайки.
Так! У нас зараз “спокійно”, ситуація контрольована і сподіваюсь так буде і надалі. І це заслуга багатьох людей та організацій і кожен зробив та робить для цього свій внесок і я за це їм вдячний, і також роблю те, що можу в даний час.
Задайте собі питання чи вам стало б легше, якщо б і тут були смерть і розруха, і львів’яни відчули б на собі цю біль і страждання, які перенесли ті люди де зараз йдуть активні бойові дії? Чи цього б ви хотіли? До нас люди їдуть з усієї України і ми їх тут приймаємо і допомагаємо (бо це поки чи не єдина частина України, де вони можуть сховатися). Куди ж тоді ви будете їхати? Тому не бажайте іншим того, чого самі не хочете.
Василь Харко дякую, що надихнув і підтримую кожне твоє слово! Бог з нами!
👇Оригінальне відео Василя в першому коментарі.”

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини