“Ми сильні, коли ми разом”, – Блаженніший Святослав звернувся до народу

Ви такого ще не чули: Блаженніший Святослав співає пісню на слова Тараса Шевченка (відео)

У нинішню ситуацію людям, як ніколи потрібна підтримка та віра у мир, а святим обов’язком українців – захист нашої рідної землі, суверенітету та цілісності.

Написав на сторінці у Фейсбук Блаженніший Святослав, передає “Еспресо.Захід“.

Блаженніший Святослав звернувся до синів і дочок українського народу.

“Дорогі брати і сестри, визнання президентом Російської Федерації «незалежності та суверенітету» самопроголошених Л/ДНР створює серйозні виклики та загрози для цілої міжнародної спільноти і міжнародного права, на основі якого сьогодні існують та взаємодіють народи та їхні держави. Завдано непоправної шкоди самій логіці міждержавних відносин, що покликані забезпечувати мир і справедливий устрій суспільств, верховенство закону, підзвітність влади, захист людини, її життя та природних прав. Сьогодні ціле людство опинилося у небезпеці того, що право сильного нав’язуватиме себе кожному, нехтуючи силу права.

Своїм рішенням влада Російської Федерації в односторонньому порядку вийшла з тривалого мирного процесу, завданням якого було забезпечити відновлення гідних людини умов життя на територіях ОРДЛО України, що постраждали внаслідок російської збройної агресії. Війна, розв’язана проти нашого народу у 2014 році, залишила глибокі рани на долях багатьох із наших співвітчизників: тисячі убитих, поранених, самотніх. Вчорашній крок президента РФ зруйнував базові принципи тривалого процесу відновлення миру в Україні, створив можливості для нової хвилі збройної агресії проти нашої держави, відкрив двері для повномасштабної воєнної операції проти українського народу.

Особистою відповідальністю та святим обов’язком громадян України сьогодні вважаємо захист нашої рідної землі, нашої пам’яті та нашої надії, нашого Богом дарованого права на існування. Захист нашої Батьківщини – це наше природне право і громадянський обов’язок. Ми сильні, коли ми разом. Тепер настав час об’єднати наші зусилля для того, щоб відстояти незалежність, територіальну цілісність та суверенітет української держави. Обов’язком і відповідальністю цілого людства сьогодні є діяльна турбота про запобігання війні та захист справедливого миру.

Ми переконані, що світ не може розвиватися та знаходити відповіді на виклики сучасності, вдаючись до сили та насилля, нехтуючи загальнолюдськими цінностями та євангельською істиною. Закликаємо всіх людей доброї волі не залишатися осторонь страждань українського народу, спричинених російською військовою агресією. Ми народ, що любить мир. І саме тому готові відстоювати його і за нього віддано боротися.

Звертаємося сьогодні в молитві до Творця всесвіту з особливим проханням про мудрість для тих, хто уповноважений ухвалювати суспільно важливі рішення, у чиїх руках опинилася доля людства. Просимо Небесного Отця про допомогу для відновлення справедливого миру на Українській землі.

Особливу молитву складаємо за захисників України, що цими днями є для нас прикладом жертовної любові та відданого служіння своєму народові. Нехай милосердний Господь захистить їх від усяких небезпек і обдарує їхні зусилля остаточною звитягою правди і добра.

Закликаємо щире благословення люблячого Бога і Творця на Україну та її народ!

Благословення Господнє на вас!”, – написав Блаженніший Святослав.

Довідково. Блаженніший Святослав – Отець і Глава Української греко-католицької церкви. З 27 березня 2011 року – Верховний архієпископ Києво-Галицький, Митрополит Київський, З 2019 року – Почесний громадянин Львова.

Народився у християнській родині 5 травня 1970 року у Стрию, Львівська область. У період підпільної діяльності УГКЦ греко-католицькі священники служили Божественну Літургію в родинному домі Шевчуків.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини