“Я почуваюсь українцем, а тільки потім людиною, яка виросла в Америці” – “Холостяк” Макс Чмерковський

Наразі Макса Чмерковського в Україні знають як успішного хореографа зі світовим ім’ям та топового представника бального танцю.

Макс тривалий час живе в США, він власник чотирнадцяти танцювальних шкіл в Америці, співзасновник та керівник некомерційної освітньої благодійної організації для майбутніх танцюристів Dance Team USA, власник компанії Maksim Chmerkovskiy Productions, яка організовує танцювальні тури по всьому світу, передає Сьогодні.

Українець – в Америці, американець – в Україні

Сім’я Макса Чмерковського переїхала до США, коли йому було лише 14 років. Хлопчик ріс серед таких самих іммігрантів, тому отримав своє особливе сприйняття світу.

Я – людина, яка не знає, що таке імміграція. Адже я ніколи не переставав бути українцем в Америці, де багато її мешканців представляють свою певну націю. Я вважаю себе американцем лише у своєму сьогоднішньому світогляді та способі життя, – каже Макс.

Як розповідає сам Макс, завжди вважав себе українцем та відчував приналежність до цієї нації.

У мене таке “самовраження” – там я американець, який представляє українську громаду в Америці, тут я американець, який приїхав поділитися своїм досвідом в Україні. Я почуваюся українцем, а лише потім людиною, яка виросла в Америці й здобула їхню освіту, – поділився з нами хореограф.

Макс зізнається, що йому завжди не вистачає України й він ніколи навіть після стількох років у США не відчував себе іноземцем у цій країні.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини