4 причини неприємного запаху у ванній кімнаті та як його усунути

Водні процедури вранці та ввечері обов’язкові для кожної людини. Бадьорий душ і розслаблююча ванна – здавалося б, що нічого не може затьмарити їх. Але в одній із самих відвідуваних кімнат у будинку може з’явитися неприємний запах, який не пройде після використання освіжувача повітря. Чому ж у вбиральні може пахнути каналізацією? Розберемо детально кілька найпоширеніших причин.

Неправильне з’єднання каналізаційного розведення

Цю причину усунути самостійно можуть лише невелика кількість людей, іншим допоможе сантехнік Львів має у своєму розпорядженні велику кількість фахівців. Каналізація правильно функціонує за певного нахилу труб. Якщо при установці трубопроводу були допущені помилки, то поява наступних проблем не змусить довго чекати:

  • виникнення неприємного запаху;
  • течі труб;
  • виходу з ладу водяного затвора у сифонах.

Вирішувати таку проблему доведеться кардинально, проводячи капітальний ремонт у ванній кімнаті.

Недостатня герметичність трубопроводу

Друга причина неприємного запаху – це протікання. Якщо труба пластикова, потрібно:

  • ретельно оглянути каналізацію;
  • виявити течі;
  • очистити місце від забруднень;
  • ретельно просушити паперовим рушником або струменем теплого, але гарячого повітря;
  • обмотати спеціальною обмоткою;
  • для замазки використовувати якісний герметик;
  • деякий час не користуватися каналізацією.

Але це рішення є тимчасовим і в майбутньому трубу варто замінити. Якщо трубопровід металевий, то варто скористатися послугами електрогазозварника.

Несправність сифону

У ванній кімнаті всі унітази, раковини та душові оснащені сифоном, який працює за принципом гідрозатвору. Водяний затор не пропускає неприємних запах із каналізації. Якщо патрубок встановлений вище, то в кімнаті «пахнути» нечистотами. Для усунення проблеми необхідно встановити патрубок на пару сантиметрів нижче за рівень води.

Якщо довгий час не користуватися сантехнікою, то з сифону може випаруватися вода. Просто увімкніть кран на кілька хвилин і небажані аромати підуть самостійно. Якщо заплановано тривалий від’їзд, можна налити в каналізацію невелику кількість олії. Вона утворює на водяному затворі тонку плівку, що не дозволяє рідини випаровуватися.

Будь-який дефект сифону, який виник ще на етапі виробництва, може призвести до проблеми. Тому варто уважно ставитись до підбору сантехнічних деталей.

Недостатнє вентилювання

Якщо вентиляція у ванній кімнаті погана, це може призвести до утворення цвілі, конденсату і неприємного запаху. Приміщення з підвищеним рівнем вологості повинно мати примусове вентилювання, яке можна організувати декоративно оформленими отворами.

Вентилювання усуне надлишок вологи і запобігатиме появі небажаних ароматів у ванній.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини