“Боже, дай нам сил!”: хто з українських зірок засудив Путіна та підтримав Україну

Рішення президента країни-окупанта РФ Володимира Путіна визнати незалежність “Л/ДНР” зчинило хвилю обурення не лише серед політичної верхівки та звичайних громадян, а й серед зірок шоу-бізнесу та лідерів думок. Свою позицію щодо ситуації в країні висловили співачка Руслана, ведучий Гриша Решетнік, учасниця нацвідбору Аліна Паш та багато інших.

Вони рішуче осудили політику Російської Федерації та висловили сподівання на краще, передає Обозреватель.

Телеведуча Маша Єфросиніна, яка напередодні пояснила, чому розмовляє російською в буденному житті, написала іронічний допис в Instagram. Після перегляду 55-хвилинного звернення президента РФ, вона виклала своє куменде фото, яке підписала:

“Коли прослухала найк*нченіший урок з історії. Хто-небудь, оновіть учителю календар та глобус!”.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Masha Efrosinina (@mashaefrosinina)

Телеведучий Гриша Решетнік опублікував в Instagram патріотичні слова, які підкріпив фотографією національного прапора на фоні блакитного неба.

“Україна не спить. Україна сильна та єдина. Україна переможе”, – написав він.

Окрім цього, телеведучий також закликав українців зберігати спокій, проте готуватися до будь-якого розвитку подій.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Григорій Решетнік • RG (@grisha_reshetnik)

Міс-Україна 2021 року Олександра Яремчук також не залишилася осторонь від актуальних подій. Красуня виклала в Instagram архівну фотографію в синьо-жовтому купальнику на піщаному пляжі. В руках в неї був прапор України, який модель тримала за спиною.

Переможниця Євробачення 2004 року, українська співачка Руслана також відшукала в галереї фотографію з українською символікою на плечах.

“Це той момент, коли я починаю ще більше вірити в мою країну, вірити в нас! Зараз я молюся, як ніколи, і прошу в Бога – дай нам сили і віри, бо ми просто хочемо жити, і ніхто немає права відбирати в нас під “жодним міфом” нашу землю”, – написала зірка в своєму Instаgrаm.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Ruslana (@ruslana.lyzhychko)

Дружина народного артиста України Віктора Павліка Катерина Репяхова на фоні актуальних подій в державі виклала коротке відео, на якому тримає та кружляє з прапором. Ролик вона підписала так:

“Наша країна не здасться ніколи! Тому що ми сміливі, чесні та незалежні! З вірою у краще”.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Катя Павлик (Репяхова) (@repyahovakate)

Хореографиня проєкту “Танці з зірками” на “1+1” Ілона Гвоздьова вирішила висловитися про війну, опублікувавши свої фотографії з часів вагітності, а також кадри з дітьми та чоловіком.

“Якби чоловіки знали, як складно цьому світу даються люди – вони б ніколи не починали війну! На підтримку миру та життя без війни. Господи, дай нам сили це пережити!”, – йдеться в її повідомленні.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Ілона Гвоздьова | Dancer (@ilonagvozdeva)

Українська продюсерка Олена Мозгова в своєму Facebook звернулася до покійного Юрія Довгорукого з риторичним питанням щодо створення Москви та прокоментувала звернення В. В. Путіна.

“Питання звісно риторичне.. але.. нащо воно Вам, Юріє, було потрібно, по тих болотах шаритись і засновувати там щось?Питаннь до кремлівського кордупеля навіть риторичних нема.. дід в очевидному маразмі”.

Акторка Ірма Вітовська, в свою чергу, висловила хвилювання за українських військових та закликала “покінчити з божевіллям”.

“Боже, бережи наших військових. Ми всі разом і ми велика одна родина, Україно”.

Український історик та журналіст Данило Яневський висміяв рішення президента країни-окупанта та наголосив, що зараз українцям потрібно зберігати спокій та покладатися на ЗСУ.

“Звернення Путіна до россіянців щойно про визнання ЛинириДинири: легалізація status quo. Зберігаю спокій, виконую розпорядження законої влади та командування ЗСУ. Ключове: спокій+сумлінно і надалі виконую свої професійні та громадянські обов’язки”, – написав він.

Співачка Камалія звернулася до українців в Instagram з обуренням, проте не тільки через визнання Росією “Л/ДНР”, а й через реакцію західних партнерів держави, зокрема США. Зірка вважає, нібито вони тільки роблять вигляд, що хочуть допомогти.

“Америка робить вигляд, що підтримує нас, а насправді заманює нас захищати Європу ціною українських життів, а самі сидять осторонь і допомагають нам такими “санкціями”. Ми повинні розуміти, що ми не маємо друзів і захищати Батьківщину нам доведеться самим”, – йдеться в її повідомленні.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Kamaliya (@kamaliyaofficial)

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини