“Голос країни 12”: кіборг, який захищав донецький аеропорт та потрапив у полон, довів до сліз наставників проєкту (відео)

Вчора відбулася прем’єра нового 12-го сезону вокального шоу.

Ярослав Гавянець із Тернопільської області завжди мріяв про сцену, та доля відправила його на війну. Учасник війни на сході України потрапив у полон, захищаючи донецький аеропорт. Тоді йому було 22 роки. Але Ярославу пощастило і він повернувся до мирного життя, передає Сьогодні.

“Підірвали термінал, був великий вибух. Хлопці провалилися вниз і їх зверху накрило трьома поверхами… Нас тоді з 60 людей залишилося 16. Після підриву не залишилося ні боєприпасів, нічого… Наступного дня нас взяли до полону. Нас повели на розстріл, поставили усіх головою до стіни. Вони вистрілили над головою, потім залетіла рота їхніх бійців і вони відривалися як хотіли”, – пригадав воїн.

“Спецслужби в ДНР побачили це відео та поставили умову татові, щоб він приїхав з трьома українськими каналами, щоб це побачили в Україні. Вони приїхали і мене відпустили”, – пригадав Гавянець.

Кіборг отримав свободу і зізнається: період психологічної реабілітації у нього триває досі. Втім, виконавець тішиться, що має двох маленьких донечок, зазначивши, що живе заради них. Ярослав прийшов на “Голос країни”, щоб здійснити свою дитячу мрію – бути на сцені, адже саме театр та спів – це те, де би він був, якби не війна.

Ярослав виконав на сцені пісню гурту С.К.А.Й – “Тебе це може вбити”. До нього повернула своє крісло Оля Полякова. Дивіться, як це було:

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини