Як обрати «свого» виробника автозапчастин

Багато автолюбителів з великим бажанням заощадити купують запчастини не від кращих виробників. Імена деяких фірм ми згадаємо в даному матеріалі, але зосередимося саме на тих критеріях, знання яких дозволить автолюбителям обрати “свого” виробника запчастин – фірму, продукція котрою відрізнятиметься і високою якістю, і демократичною ціною.

Хороші та погані?

Серед непоганих виробників запчастин ми можемо сміливо виділити Lemfoerder (але тільки німецький – китайський продукт не завжди хороший), Bosch (крім африканських заводів), Magnetti Marelli, Hella, Siemens, Valeo, TRW, CTR, KYB та Koyo, SNR, SKF. Чому? Давайте розберемось з критеріями, які ми згадали вище. Серед них:

  1. Якість виконання. Завжди висока. Зауважте: хороша запчастина має відмінні різьбові з’єднання, якість обробки металу завжди висока (немає задирок, тріщин), геометрія завжди в нормі і відповідає стоку, а гумометалліка не пахне гумою;
  2. Упаковка. Серйозна компанія приділяє багато уваги упаковці: якості матеріалів, компонування, геометрії та дизайну. Своєрідною класикою ринку автозапчастин стали коробки з товстого гофрованого картону з унікальними дизайнерськими рішеннями (іноді навіть деякою подобою фотографій вмісту). Але тут важливо звернути увагу на наклейки з маркуванням та повною інформацією про запчастини, QR-коди та спеціальні голограми – вони допоможуть стати головними чертами оригінальності виробу;
  3. Відгуки. Радимо автолюбителям звернутися до порталу Автопро. Там вони зможуть почитати про кожну велику фірму-виробника, дізнатися про її асортимент, а також почерпнути корисну інформацію з відгуків покупців;
  4. Компонування. Дуже важливий момент! Загляньте в коробку з запчастиною: там є сама запчастина, є листівки з рекомендаціями та інструкцією, гарантійний талон та дрібні “витратники” – рукавички, стопорні кільця, мастило, болти, ущільнювачі, пильовики і щось подібне. Серйозні фірми пропонують не лише деталь, а й усе необхідне для її нормальної експлуатації.

Тепер радимо автолюбителям замислитися над тим, чи завжди вони купували товар, який відповідає всім зазначеним вище критеріям. Напевно, не завжди. І справа тут ось у чому: не завжди запчастина, що знаходиться в підозрілій коробці без дизайну, є поганою – іноді вона нічим не поступається продукту від хороших компаній. Але й натрапити на підробку, відкривши таку коробку, шанс великий. Ціна відповідає якості – не радимо сильно економити на автомобільних запчастинах!

Ну дуже дешеві аналоги

Наведемо приклад кілька фірм-виробників та пакувальників автомобільних запчастин, чий продукт має нестабільну якість. Автолюбителі інакше називають це “лотереєю”. Серед таких фірм: Krauf, TRW, JP Group, Meyle, Profit, Polcar, Febi, Zekkert, Moog. Продукція цих фірм, незважаючи на сумнівну якість та високий шанс купити підробку, має високий попит.

Радимо автолюбителям брати або хороший аналог від виробників топового сегмента, або брати б/в оригінал у хорошому стані. Як правило, хороші запчастини не виробляють у Польщі, Туреччині, Росії (за деякими несподіваними винятками). У Китаї виробляють і хороші товари, і мотлох – тут важливо читати відгуки про виробника.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини