“Олігарх вдирається на переговори в Брюсселі” – політолог Володимир Фесенко про Порошенка

Український політолог та голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко зауважив, що п’ятого президента України Петра Порошенка закордонні ЗМІ називають олігархом.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук, посилаючись на іноземне впливове видання Politico – повідомляє Про Львів.

До теми: Порошенко та хлопчик у супермаркеті стали героями соцмереж

Сьогодні відразу декілька новин стосувались Петра Порошенка.

По-перше, сам Петро Олексійович анонсував своє повернення в Україну, і вже не тільки дату, але навіть і годину. Розпочався інформаційній розігрів його повернення. Різні джерела повідомляють, що нас очікує шоу, і не стільки із можливим затриманням, скільки із палкою і масовою зустріччю. Адвокати Петра Порошенка вимагають від Печерського райсуду Києва призначити засідання у справі п’ятого Президента України на 17 січня. І це те ж зрозуміло. Шоу має бути і біля суду. Масовка має плавно переміститись з аеропорту до суду. А якщо суд буде в інший день, то будуть додаткові витрати.

З іншого боку теж готуються. Печерський районний суд Києва змінив запобіжний захід з арешту на цілодобовий домашній арешт підозрюваному у справі Медведчука-Порошенка (про торгівлю вугіллям із бойовиками) бізнесмену Сергію Кузярі. Можна припустити, що пан бізнесмен пішов на співпрацю зі слідством, можливо дав якісь цінні покази.

Але з’явилась і незвична новина про Петра Порошенка, яка ламає чимало стереотипів. Це публікація у виданні Politico під промовистою назвою «Олігарх вдирається на переговори в Брюсселі» (https://www.politico.eu/…/oligarch-crashes-brussels…/ ).

Можливо ви здивуєтесь, але це про Петра Олексійовича. І ця стаття є дуже неприємною для Порошенка та його команди. П’ятого Президента України згадують як олігарха (і це не в Україні, а у відомому західному виданні). Тональність публікації, включно з майже образливою назвою, також є доволі критичною. Ключова теза полягає в тому, що Петро Олексійович обрав не найкращий момент для захисту своїх інтересів у Брюсселі (напередодні і під час перемовин між НАТО і Росією). Між рядків читається певне роздратування поведінкою українського екс-президента. Можливо це тому, що високим посадовим особам, які зараз зібрались у Брюсселі, явно не до Порошенка сьогодні. Є і більш нагальні справи. Ось пряма цитата: «для західних держав увага до внутрішньополітичних чвар і дисфункцій України буде глибоко небажаним відволіканням від зусиль згуртувати всіх союзників по НАТО для протистояння Путіну, який зібрав понад 100 000 військових на українському кордоні».
Мораль цієї історії дуже проста – все треба робити у прийнятний час, у прийнятному місці і у прийнятний спосіб. До речі, це також стосується і самої нинішньої справи проти Порошенка.” – написав політолог.

До теми: “Посміявся від душі”: Порошенко показав найсмішніші меми про себе (фото)

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини