Мовний скандал в нічному клубі: Представник «Спліту» заявив, що підтримує мораторій на російську музику

Керівництво нічного клубу «Спліт» підтримує мораторій Львівської облдержадміністрації на російську музику на Львівщині і не заперечує війни на Донбасі.

Про це у прямому ефірі «Народного Толк-Шоу» на телеканалі NTA заявив юрисконсультант нічного клубу «Спліт» Володимир Захарчук, передає Вголос.

Володимир Захарчук зауважив, що позиція керівництва «Спліту» є одностайною – на сході України триває відкрита агресія Росії, де гинуть українці, відтак у ресторані лунає музика різними мовами, окрім російської.

«У ресторані немає російськомовного продукту, тому що плей-лист формуємо ми. І я вдячний ЛОДА, яка ввела мораторій на російськомовний контент, але це і наша громадянська позиція, наш вибір, що ми не вмикаємо російськомовних пісень. А от у караоке – дещо інша ситуація», – наголосив юрист нічного клубу.

Так, за його словами, музика, що лунає у караоке-барі, замовляється безпосередньо відвідувачами. І на вибір клієнта, додав він, керівництво закладу вплинути не може.

«Є стаття 24 Конституції України. Коли до нас звертається відвідувач, що хоче заспівати російською мовою пісню, то згідно цієї статті, ми не маємо права відмовити. У такому випадку моє ставлення – це вже моє ставлення. Я не маю законних підстав заборонити це. Мене, як керівника закладу, можуть притягнути до відповідальності за дискримінацію за мовною ознакою. Будь-який адвокат, на жаль, зможе це зробити», – прокоментував юрисконсультант нічного клубу «Спліт».

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини