У Львові чоловіка вигнали з нічного клубу через зауваження стосовно російських пісень (відео)

Охорона львівського нічого клубу “Split” вигнала чоловіка через його зауваження щодо російськомовних пісень, які лунали в караоке.

Відео-розповідь про це з’явилася днями в Ютубі, передає “Еспресо.Захід“.

На відео львів’янин Юрій розповідає, як у нічному клубі “Split” зробив зауваження відвідувачам, які співали в караоке виключно російськомовні пісні. Чоловік же виконав у черзі свою україномовну пісню, після чого зробив відвідувачам зауваження та нагадав, що виконання таких пісень є недоречним у час російсько-української війни.

Після цього гості закладу нецензурно виражалися у сторону Юрія, назвали провокатором та відповіли, що “всюди співають російською”, а охорона зробила попередження, мовляв, якщо ще раз чоловік зробить якусь таку політичну заяву, то його виженуть.

Навіть після зауважень люди продовжили співати російською та виконали пісню Григорія Лєпса, який підтримав окупацію Криму. Юрій вдруге зробив їм зауваження, але після – охорона вивела його з закладу.

“Пройшло коло і знову цей самий столик, ніби на зло, почав виконувати пісню Лєпса. Хто не знає Григорій Лєпс публічно підтримує окупацію Криму та всі дії Путіна щодо України. Після завершення їхньої пісні я ще раз підійшов до них і сказав про це. На що вони знову почали мене ображати, матюкати. Потім увірвалась охорона і вивела мене з закладу. А російськомовні туристи залишились там і продовжували співати російськомовні хіти”, – додає чоловік.

У соцмережах ця ситуація викликала жваве обговорення. Олександр Конош написав на своїй сторінці у Фейсбук:

“Грьобаний сором хохлам, не українцям! Політолога Андрія Смолія заблокували на 24 години на фб за допис про російську попсу та шансон у львівському клубі “Спліт”, а також за захист людини, яку вигнала охорона з цього клубу. Зелені та московські боти добре попрацювали”.

За словами користувача, у своєму дописі Андрій Смолій висловився так:

“Черговий доказ того, що російська музика, московські гастролери та все кремлівське – має бути ЗАБОРОНЕНЕ в Україні. У нічному клубі, у Львові (так, ви не помилились) охорона вигнала відвідувача за проукраїнську позицію. Він вимагав не вмикати російську попсу та шансон в караоке. Сталось це в нічному клубі “Split Club Lviv”.

У мене питання: з яких пір у нас захист національних інтересів це “політична позиція”? Сєпарня та кубло “какая разніца” настільки обнагліло, що далі просто немає дна.

Питання до так званого “клубу”: ви в якій країні працюєте? Можливо в Росії? Так тоді й варто продовжити працювати там, в підмосков‘ї, а не у Львові.

Україна дожилась і докотилась. Навіть у Львові всякі русня та сєпари почувають себе ніби вдома”.


У коментарях користувачі поділилися так званими правилами відвідування закладу.

“Якщо ви потрапили у неприємну або конфлікту ситуацію, зверніться до працівників клубу та слідуйте їхнім вказівкам.

Гостей, які нехтують правилами клубу, можуть вивести представники охорони закладу. При цьому вартість вхідного квитка не відшкодовують. В окремих випадках адміністрація клубу може обмежити вхід у заклад на невизначений час”, – вказано у правилах.

Рішенням Львівської обласної ради від 18 вересня 2018 року №745 та 7 жовтня 2021 року №228 на території Львівської області встановлений мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини