Ремонтував, як радив майстер: постраждалий під час вибyxy газової колонки у Львові розповів подробиці події

Вибух зачепив три квартири.

Спецкомісія вирішує, чи придатні для життя оселі у зруйнованому вибухом триповерховому будинку у Львові. Рвонуло вчора увечері: попередньо вибухнула газова колонка у квартирі на другому поверху. Рознесло і квартири, і під’їзд. Слідом за вибухом – спалахнула пожежа. Троє людей з опіками у лікарні. Рятувальники одночасно і гасили пожежу, і евакуювали людей. Мешканці будинку довго залишалися на вулиці, бо перший поверх був залитий водою, передає ТСН.

Вибух зачепив три квартири. Жодних робіт тут нині не ведуть, попередньо експерти встановили, що загрози подальших руйнувань немає. Прогриміло у квартирі на другому поверсі, помешкання перетворилося на згарище. Обгорілі речі, які під час пожежі викидали через вікна, нині перебирає чоловік власниці квартири. З надією знайти хоч якісь документи.

«Може найду хоч паспорт, хоч щось, вони все викидали. Нічого, стіни і одна пічка лишилася», – каже мешканець будинку Ігор.

Він не постраждав, на час вибуху був на роботі. А от його 70-річна дружина та її 47-річний племінник нині у лікарні. У жінки обпечено чверть тіла, її стан тяжкий, у її племінника постраждало обличчя та руки. Також ушпитали сусіда, який надихався продуктами горіння.

«На кухні пила чай і колонка бухнула. Не встигла нічого взяти, ні документи, ні телефона, все згоріло на мені», – розповідає постраждала.

«Хотів відкрити і закрити газ, бо так сказав майстер і все, і зразу вибух. Полум’я пішло вниз і зразу вибух, просто як водопад, таке сильне полум’я», – розповідає племінник власниці квартири.

Втім, експерти попередньо з’ясували, що колонка була несправна. Хоч місяць тому її уже ремонтували. Про це говорять і сусіди.

«Вона часто ламалася, треба було давно її поміняти, а не ремонтувати, але так мало статися…», – додає сусід.

Внаслідок вибуху повністю згоріла квартира, де стався вибух, там обвалилася стіна. Пошкоджено два помешкання поверхами – нижче та вище. Опорні конструкції начебто у будинку вціліли. У мерії кажуть, потерпілим готові надати тимчасове житло, та з пожильців наразі ніхто за цим не звертався. В одній квартирі, яку рятувальники залили водою, навіть живуть люди. Кажуть, залита лиш одна кімната, в іншій все нормально.

«Все гаразд, єдиний мінус – нема газу і дуже смердить горілим. Там, де пожежа і вибух стався постраждала, і над нею, бо полум’я вгору потрапляє, а перекриття дерев’яне між поверхами. І на першому поверсі постраждало, вода лилася», – розповідають мешканці.

Електрику у будинку увімкнули ще вчора, а от газ – мають подати нині, окрім трьох квартир, які постраждали. Нині має засідати міська комісія з надзвичайних ситуацій, вони вирішить, які протиаварійні роботи треба провести, аби відновити споруду.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини