Легенди Закарпаття: що відомо про містичне озеро поблизу міста Берегово

Існує легенда, що в Україні живе чудовисько, схоже на Лох-Несське із Шотландії. Жителі міста Берегове у Закарпатській області говорять, що його можна зустріти на Дідівському озері (залишки болота Чорний Мочар), якому менш як 50 років.

Дізнайтеся, що це за місце і які моторошні історії, пов’язані з ним, лякають місцевих жителів, – пише OBOZREVATEL.

1. Про озеро у Закарпатті

Протягом декількох століть на місці Дідівського озера знаходився піщаний кар’єр, але в часи СРСР його зачинили. Причиною стало те, що видобуток піску негативно впливав на будинки, що знаходяться в селищі неподалік від кар’єра: вони руйнувалися внаслідок вібрації. З часом на цьому місці сформувалося гігантське водоймище. На сьогодні площа Дідівського озера складає 54,6 га, а його глибина – 16 м.

Місцеві вірять у те, що в озері Дідово живе велетенський змій.

2. Що насторожує людей в таємничому місці

Старожили вірять у те, що в озері Дідово живе велетенський змій, схожий на Лох-Несське чудовисько, із довгою шиєю та товстим тулубом.

Легенди озера в Закарпатті

  • Про чудовисько

За словами місцевих жителів, люди, які приходять сюди вночі, щоб поплавати, зникають безвісти. Ці жертви приписують таємничому змію, але за останні роки ніхто його не бачив і не зафіксовано жодного нещасного випадку.Площа Дідівського озера складає 54,6 га, а його глибина – 16 м.

  • Про те, чому в городищі над озером Дідово ніхто не проживає

Подейкують, ніби в часи, коли у Карпати прийшла татаро-монгольська орда, місцевий пан Баркач наказав підлеглим побудувати через болото Чорний Мочар міст. Через цю переправу люди переносили каміння та землю, з яких побудували фортецю. Цей замок врятував жителів від орди.

Згодом на тих, кому вдалося вижити, напали 24 розбійники. Ватажок зловмисників Борат закохався у доньку господаря із сусіднього села Кривого, але батько дівчини був проти весілля. В результаті розбійники напали на цю місцевість в той момент, коли дівчина одружувалася зі своїм коханим.

Борат наказав вбити всіх на церемонії, у тому числі й молодят, а інші жителі селища влаштували розправу над лиходіями. Не вижила жодна зі сторін протистояння.Існує легенда, що люди, які приходять сюди вночі, щоб поплавати, зникають безвісти.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини