“Не знали деталей”: львівському Будинку вчених пояснили, чому не завадили “голодній тусі” блогерів

Керівництво львівського Будинку вчених відреагувало на “голодну вечірку”, яка відбулась у День вшанування пам’яті жертв Голодомору.

Заступник директора Будинку вчених Василь Мастикаш каже, що вони шоковані тим, що сталося. Про це він розповів у коментарі для “Еспресо.Захід

“Для нас це великий удар і нам дуже прикро. Коли ми укладали з ними угоду, то йшлося про те, що це буде звичайний день народження людини. Вже дізнався, що там буде щось грандіозне, коли вони робили репетицію. Запитав людини, яка з нами укладала угоду, чи там усе гаразд. Бо це не сам блогер з нами угоду укладав, я навіть не знав, хто це взагалі буде.

Жінка, яка займається організацією свята, агентка, запевняла нас, що все гаразд.

А коли дізналися деталі вечірки, то угода вже була підписана. Ми не мали можливості її розірвати, бо замовники могли б тоді подати в судові інстанції.

Завозили меблі і реквізит для дня народження, то там було десь 8 бусів. Була конструкція, на якій мав виступати акробат”, – каже Василь Мастикаш.

Стосовно того, що вечірка відбувалася, коли область перебувала в “червоній” карантинній зоні, заступник директора Будинку вчених зауважив: якщо всі гості вакциновані чи мають ПЛР-тести, то можуть бути присутні в приміщенні. А організаторка свята запевнила, що всі гості або вакциновані або зробили тести.

Зауважимо, вартість години оренди приміщення Будинку вчених складає від 2000 до 3600 гривень за годину.

В адміністрації Будинку вчених розповідають, що, ймовірно, тепер доведеться просити прописувати і давати їм на перегляд сценарій проведення святкування.

“Люди не люблять такого втручання, мовляв, “ми вам гроші платимо, а ви пхаєте до нас свого носа”. Утім на майбутнє таке треба відразу припиняти і розганяти. Але от є момент, що вже коли підписана угода, то на нас можуть накласти штрафні санкції через те, що ми зірвали захід”.

Натомість сам уродинник Олександр Заліско вже також відреагував на обурення соцмереж через дійство, яке влаштував. Каже, що всі просто “раптово стали супер правильними”. А вечірку називає щирою і справжньою.

“Це було так кайфово Дякую кожному, хто був вчора☺️ Настільки емоційно, щиро, відверто і по-справжньому. Як це було КРУТООООО. Відсвяткувати своє 29-річчя вийшло гучно. Наскільки гучно, що всі раптово стали супер правильними і блогери винні у всіх проблемах світу.

День пам’яті жертв Голодомору – важливий день. І я поважаю людей, які і правда згадують і запалюють свічку. Але не в сторіз в інстаграмі. А щиро. І не кричать популістськими заявами, які вони правильні, і після сторіз з свічкою ідуть в караоке, на концерт, у ресторан з друзями чи на футбол. До чого це лицемірство? Чому люди тільки шукають кого б це у чомусь звинуватити? Їм настільки скучно жити?⠀

Учора працювало все: телебачення, розважальні шоу, люди святкували весілля і безліч різних забав. Тому досить розпиляти інформаційну “отруту” навколо!

Я народився 27 листопада! Я не вибирав цей день. Він вибрав мене! І я не дозволю комусь псувати мій настрій! Святкую так, як захочеться мені!” – йдеться в дописі Заліска в інстаграмі.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от ОЛЕКСАНДР ЗАЛІСКО (@o_zalisko)

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини